Hans Andersen

Kickboxing

  • 2. Dan - Kickboxing

Biografi

Jeg vokste opp på 80 tallet. Og for de av dere som var i samme båt er det nok flere enn meg som satt måpende til Jackie Chan, Chuck Norris og Jean Claude Van Damme og Bruce Lee.
Bestemte meg tidlig for at jeg skulle bli like god selv. Men med et begrenset kampsporttilbud på Grovane ble det til at vi kjørte en del Streetfight på skolen. Med de konsekvenser det fikk for ordenskarakteren.
Har drevet med litt andre ting. Vært med i fotball, friidrett, tenorsaxofon, løping , sykling, ski, dykking og jakt

Etter å ha sett Bruce Lee med nun chakos, måtte jeg bare få tak i et par. Endte opp med å lage de på sløyden i 4 klasse. Men i fare for å måtte inn til rektor for å lage farlig håndvåpen med skolens materiell, dro jeg for første gang en hvit løgn…. Sa det var trommestikker, hvorpå læreren mente de var litt store og tykke. Jeg kontret fort med at det var til stortromme.
Med det mest troverdige blikket jeg klarte å hente frem. Gikk han på den.

Karrieren ble kort med tanke på at de var 80 cm lange og en kjetting jeg lånte i garasjen på omtrent samme lengde. Endte med blått øye og troen på at jeg noen gang kunne bli far virket med ett veldig usannsynlig. Har fått en bekreftelse på at det siste ikke var tilfelle.
Så noen år senere sto jeg på gimlemessen da jeg var rundt 17 år. Kickboxing sto det på på en plakat. Jeg løp bort å pratet. Ble veldig giret. Jeg hadde jo fått moped med trimsett og var plutselig i stand til å legge turen inn mot storbyen Kristiansand.
Endte med at jeg begynte her og var aktiv i ca 6 år. Gikk noen kamper. Så ble klubben oppløst. Og der sto jeg. Uten en plass å trene. Typisk når jeg endelig hadde funnet idretten som passet meg veldig bra.
Det gikk noen år. Med husbygging. Fikk den beste kona jeg kunne fått og 4 fantastiske barn.

Ungene måtte ha noen fritidsaktiviteter, da Kristiansand Kampsportsenter dukket opp. Og en hyggelig fyr som heter Richie tok oss vel imot. Jeg så en god mulighet for å slå to fluer i en smekk. Vi begynte begge to!
Nå har jeg trent her siden 2009 og stortrives. Et veldig godt og inkluderende miljø hvor alle ungene også trener. Satser på å få med kona og snart!
Jeg har alltid vært målbevisst og sta. Og ønsket å klare svart belte. Og det har jeg klart!
Men jeg har fortsatt sterke ønsker om å fortsette å utvikle meg som best jeg kan. Både som utøver og trener!!!
Alle kan klare det hvis du bare ønsker det sterkt nok!!

All honnør og takk til Richie som driver Kristiansand kampsportsenter så bra som han gjør. Med sine motiverende og inspirerende måter å holde klasser på.
Får han alle til å føle seg som den beste!!
Carpe diem quam minimum credula postero (Grip dagen, stol så lite som mulig på den neste. Vise ord fra Horatius en romersk dikter)

Hans