John Philip Erichsen

Lagre

Kickboxing

  • 1. Dan - Kickboxing

Lagre

Biografi

Født 1980 i Kristiansand by med en egyptisk mor og norsk far. Fra tidlig av har jeg alltid vært aktiv. Min mor sier at jeg nektet å sitte i barnevogn ifra jeg kunne gå på to bein. Jeg var mye ute og kunne gjerne gå meg vill en hel dag i skogen, eller bade fra soloppgang til solnedgang om sommeren uten å gå opp av vannet. Min barndom hadde jeg for det meste i Kristiansand, men var også innom Finnmark og flere år i Egypt. Det var i 1989 da jeg ble medlem i Kristiansand Karate Club at jeg ble introdusert til kampsport for første gang. Det var også her jeg traff "Richie"/Richard Haye for første gang. Jeg husker godt at jeg ville sparke like bra som han, og han ble tidlig en stor inspirasjon for meg. Jeg har trent en del andre ting som turn, fotball, svømming, skyting, samtidig som jeg alltid har vært aktiv i en eller annen form for kampsport i tillegg.

Mitt personlige fokus i kampsport-treningen har alltid vært å bygge effektivt realistisk selvforsvar for min egen kropp. For å gjøre dette er det også viktig å vite hva kroppen tåler, og det er nok det jeg har trent mest på av alt. Ellers er det viktig å være fargerik og allsidig i møte med en eller flere trusler, og ikke minst holde en slags ro. I Kali-selfdefence har vi mange forskjellige øvelser med fokus på effektivt selvforsvar som jeg har fått mye bra ut av. Det at jeg har trent så mye rart i forskjellige kulturer har nok gjort stilen min ganske uortodoks. Hvis jeg skal trene på å sparke roundkick f.eks., tar jeg noen ganger å trekker skuldrene motsatt normal retning bare for å skape forvirring hos den jeg spraker på. Jeg liker å trene urytmisk for å innarbeide en bedre reaksjon på andre uortodokse motstandere. Hvis jeg skal sparre med noen som er mye lettere og mindre erfaren så kan jeg f.eks. inbille meg bare at personen er dødelig giftig å være nær, slik at jeg likevel får en veldig god trening. Sunn fantasi kan man komme langt med i kampsport-trening.
    
Det er mange ulike mennesker med kampsport-interesse ute i verden, og jeg føler jeg er med i en klubb med ufattelig godt og fargerikt miljø både kampsport-messig og sosialt. Jeg har nå snart 28 års erfaring med kampsport, men kan likevel lære nye ting av en nybegynner jeg aldri har truffet før. Det er en filosofi som jeg innbiller meg Richie har vært med på å forme. Tusen takk! Jeg er veldig glad her jeg er nå med mange fine mennesker i et sunt kampsport-miljø med stor internasjonal kompetanse.