Keith Lunde

Kali Self Defence- Instruktør i Lyngdal

  • 1 Dan Kali Self Defence 2012
  • Phase 5 Kali Sikaran
  • HMS ansvarlig

 

Biografi

Min vei til svart belte.

Sent høsten 2004 ble jeg invitert til å være med på Kali Sikaran trening av Tor Rune Vatland.

Tor Rune var på det tidspunktet en arbeidskamerat, som var en høyt gradert karateutøver, samt at han drev litt med Kali Sikaran.

Jeg var på det tidspunktet i en meget dårlig fysisk stand, men hadde virkelig behov for å komme i gang med noe fysisk aktivitet. Jeg husker det som det var i går, stod i garasjen og saget i stykker feiekostskaftet, og ”snek” meg av sted til min første kampsport trening, i gymsalen på Vanse barneskole.

Jeg ville ikke i starten fortelle så mange om min nye ”greie”, men jeg var hektet på Kali etter første trening!. Etter en stund så var ikke min nye ”greie” en hemmelighet lengre, og alle rundt meg var ganske så overrasket over mitt nye veivalg i livet!

I februar 2005 var det duket for seminar i Göteborg.  Vi var en 5-6 stykker i fra den lille klubben på Lista, som reiste på seminar. I Kristiansand møtte vi Richard Haye, og flere utøvere i fra Kali Sikaran Kristiansand, de skulle også på seminar.

Jeg hadde et kjempe seminar, og traff en av grunnleggerne av Kali Sikaran: Johan Skålberg, samt flere av hans høyt graderte elever.

Mitt nye veivalg ble bare mer forsterket etter dette seminaret.

April samme året var jeg klar for mitt andre seminar. Det var den andre grunnleggeren av Kali Sikaran, Jeff Espirios som skulle være instruktøren, og seminarsted var på Kali Sikaran klubben til Richard Haye.

Denne gangen reiste jeg helt alene av sted på seminar. Husker at jeg var litt nervøs, og lurte veldig på hvordan jeg ville bli tatt i mot, av de andre på seminaret. Min nervøsitet var helt ugrunnet!. Jeg ble så godt tatt i mot, samt tatt vare på, at jeg følte meg ”hjemme”.

Meldte meg inn i klubben til Richard Haye etter seminaret med Jeff Espirios, og har vært medlem siden det.

Jeg har på alle disse årene vært på mange seminarer, både i innland og utland. Jeg har også vært så privilegert til å få møte masse flotte kampsport utøvere på disse seminarene.

Jeg har ikke hatt de beste forutsetningene til å bli en svartbelte, men med trenere som Richard Haye og gode treningskamerater, samt en god porsjon tålmodighet, stahet og evnen til og ikke gi opp, har ført meg frem til svartbelte!.

For meg så har også veien frem til svartbelte, gitt meg nyttig innsikt i meg selv, og jeg har fått masse selvdisiplin, og både fysisk og psykisk styrke!

Avslutningsvis så vil jeg si til alle dere andre, som er på vei frem til svart belte: Aldri gi opp troen på deg selv!

Keith