Sophie Huitfeldt

Kali Self Defence Instruktør

  • 2. Dan Svart Belte Kali Self Defence
  • Kadua Guro Kali Sikaran ( 1.dan)

 

Biografi

Min vei til det svarte belte.

Richie maste og maste om at jeg måtte komme ned til "dojoen" og i hvertfall ta en prøvetime hos ham med Kali Sikaran. Ja ja, du vet hvordan det er.  Jeg kommer osv. Noen år før det drev jeg og sparret litt på bokseklubben på Lund, så kampsport var ikke helt fremmed for meg, men organisert kampsport var.

På det tidspunktet kjørt jeg drosje i byen her, og så skjedde det som alle kvinner frykter. En av våre kvinnelige sjåfører ble voldtatt på jobb. Da tenkte jeg på Richie og klubben. Prøvde å samle de jentene som var igjen for å ta et ”lyn” kurs i selvforsvar. Richie satte sammen et program for oss, og jeg var i gang. Ble hekta på sporten med engang.
Jeg hadde ikke de beste forutsetningene til å gjøre det spesielt bra, med mine altfor mange kilo overvekt, og et liv i en bil. Det var ikke mye bevegelse i hverdagen.  Men med oppmuntring og en enorm støtte fra alle, og ikke minst Richie, har jeg kommet dit jeg er i dag. Den beste følelsen er når man går fra trening og det gjør vondt. Da vet man at man lever, og at man har gitt alt på trening.

Det er og har alltid vært et kjempe miljø på klubben, og det er noe man savner hvis man er vekke litt.  Vi har reist mye rundt med klubben, og truffet mange med samme interesser som oss/meg.  Personlig må jeg si at kampsporten har gjort meg mer selvsikker og ydmyk i hverdagen. I dag jobber jeg på en barnevernsinstitusjon og som dørvakt. Begge stedene har jeg hatt god bruk for min selvsikkerhet og selvfølgelig skilsene jeg har fått med fra klubben.

Sophie