Brasiliansk  Jiu-Jitsu

Tirsdag & torsdager 19.15- 20.45
Lund & Vågsbygd

Morratrening uten instruksjon
Mandager & onsdag 09.15- 10.15
Kun på Lund

Instruktører Lund: Richard Haye & Instruktørteamet
Instruktører Vågs: Ralph Pagano & Instruktørteamet

Enten du er mann, dame, stor eller liten av vekst, så er du hjertelig velkommen til å prøve Brasiliansk Jiu Jitsu.
Når du skal prøve, anbefaler vi lang treningsbukse og langarmet overdel alt UTEN glidelås eller metalknapper eller lignende. Hovedtreningene er på tirsdag eller torsdag, Kom 15 minutter før slik at vi har tid til å ta deg godt imot. (Du bør ha trent noen ganger for å være med på morgentreningene)

Kortversjonen for deg som allerede har bestemt at du vil prøve:

- Møt opp på en av våre treningsentere på Lund eller Vågsbygd, minst 15 minutter før treningstart.
- Ha på treningstøy, uten metal eller glidelås.
- Du trener barbeint.
- Du kan låne utstyr første gangen
- Det er gratis å prøve.
- Det er vanlig å være litt nervøs første gangen.
- Du blir godt tatt imot, det begynner nye hver uke.
- Velkommen.

Hva er Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ)?

KKS Brasiliansk Jiu-Jitsu lærer menn, kvinner og barn gjennom kampsport å føle seg sterkere, sunnere og mer selvsikker gjennom et samarbeidsorientert læringsmiljø.

Vi bevarer og fokuserer på det klassiske selvforsvars-aspektet av Brasiliansk Jiu-Jitsu mens vi også ønsker velkommen moderne innovasjoner i utførelse og instruksjon.

Det betyr at alle våre medlemmer får anledningen til å lære seg Brasiliansk Jiu-Jitsu i et trygt og inkluderende miljø, mens de samtidig får hjelp og veiledning på et profesjonelt nivå for å nå sine mål innen selvforsvar og bedre helse.

Hvordan virker det?

På Kristiansand kampsport Senter hjelper vi mennesker å skape et solid fundament for økt selvtillit, bedre fysisk form og evne til å forsvare seg selv gjennom å lære disiplinen og filosofien man finner i kampsport. Vårt oppdrag fra første gang du kommer gjennom døren hos oss er å støtte og hjelpe alle, uavhengig av kjønn og formnivå å dra nytte av trygg kampsporttrening i et trygt og samarbeidsorientert miljø.

- Vårt fokus er ikke konkurranser, stevner og turneringer. Vårt fokus er et læremiljø som beriker våre medlemmer uavhengig av alder, kjønn og grunnform.

- Vi fokuserer på kampsport, ikke idrett. Hos oss henger vi ikke opp medaljer og trofeer fra konkurranser.

- Kampsport blir ofte sett på som kun en serie med fysiske teknikker man må lære seg.

På KKS omfatter kampsport også en filosofisk holdning og innfallsvinkel til livet som gir medlemmene verktøy for så vel selvforsvar og fysisk helse som for psykisk helse.

Hos oss finner du helt vanlige folk, alle er likt kledd og strever etter å lære de samme tingene. Sosial status er uvesentlig hos oss. Vi har husmødre,bestemødre, bestefedre,studenter, direktører, arbeidsledige, militært befal, leger, lærere, sekretærer og håndverkere. Vi underviser barn/ungdommer som er best i sin klasse på skolen og barn/ungdommer med lærevansker og atferdsproblemer. På KKS gjør vi plass til dem alle – slik at de får anledning til å skape en bedre og mer givende livsstil for seg selv og andre gjennom kampsport.

Lagre

Her er en veldig bra forklaring på hva Brasiliansk Jiu Jitsu går ut på.
Bør sees.

Damer og Jiu-Jitsu

Hvis du spør en jente/dame/ kvinne hva hun er mest redd for i en voldsituasjon, sier de alle fleste å havne på bakken med en mann oppå seg. BJJ trenes hovedsakelig på bakken, altså du lærer å forsvare deg der du er mest ukomfortable. Til å begynne med er det kanskje litt utenfor din komfortsone, men etterhvert som du merker hvordan du kan dominere en større sterkere motstander, vil dette føre til en eksplosjon av selvtillit.

I andre land er det nesten i overtall damer som trener BJJ, hos oss utgjør damene ca 40 %.
Det er knallgøy at dette har slått så godt ann hos damene. Det er plass til flere. Ta med en venninne på en gratis prøvetime. I tillegg til å lære deg selvforsvar på bakken, kommer du i sykt bra form!!! ( ikke etter den ene timen 🙂 )

For gammel til å begynne med kampsport?

Mange tror at de er for gamle til å begynne med kampsport.
Dette kan for så vidt være sant om du har forventninger om at du skal prestere som om du fremdeles er 22 år gammel.
Når du skal velge å trene kampsport eller trene i det hele tatt, når du har passert 30, 40, eller 50, er det viktig at du finner noe som gir deg mulighet til å hensyn til formen du er i nå. I tillegg må du velge noe som du "kan bli gammel i" uten at du blir skadet.

På Kristiansand Kampsport Senter anbefaler vi enten Kali Self Defence, som er mest teknisk og moderat fysisk, eller Brasiliansk Jiu Jitsu.
Brasiliansk Jiu Jitsu er ypperlig trening som du fint kan starte med nå du har passert 40-50 år. Du har mulighet til å trene hele kroppen, utvikle deg samtidig som det er utfordrende. Når sist prøvde du noe helt nytt for første gang? Du har sjansen til å gjøre det nå i hvertfall. Vi lover at du blir godt tatt imot og godt tatt vare på. 
Se videoen under, her snakker de litt om å trene BJJ frem til du er for gammel til å gå selv....

Historie

Kristiansand Kampsport Senter har holdt på med BJJ i siden 2010. Vi har siden den gangen vokst til å bli en av Sørlandets største og mest stabile BJJgrupper. Vi er i skrivende stund over 80 voksne, aktive utøvere, hvorav over 30 % er damer, noe vi er veldig stolt over å ha fått til.

Vi har valgt å sette 15 års aldergrense på Jiu-Jitsutreningene. Er du under 14 år, har vi egne barn og ungdomspartier der Jiu Jitsu er en del av opplegget. Ved å skille barn og voksne klarer vi å tilby bedre klasser til alle.

Når kan jeg prøve?

Vi tar imot nye medlemmer på hver trening, husk vi følger skoleferien. Vi ønsker å ta deg godt imot så, kom innom minst 15 min før første gang, sånn at vi kan svare på spørsmål og finne frem utstyr til deg. Pass på at du beregner god tid, hvis du ikke vet hvor vi holder til.

Må jeg ha utstyr første gang?

Som regel kan du låne en prøvedrakt hos oss gratis første gang, mot at du vasker og levere den tilbake etter 2 dager. Hvis denne ikke blir levert tilbake, går vi ut i fra at du vil kjøpe den og vi sender deg en regning på kr 1500.

Men pågangen er stor, så for sikkerhetsskyld ta med vanlig, rent treningsbukse og t-skjorte  (ikke singlet)
Tøyet MÅ IKKE ha glidelås eller metal, som kan lage huller i kampsportmattene.

Alle som begynner, kjøper en startpakke fra Kr 1900 som inneholder:
- Hvit Brasiliansk Jiu Jitsu drakt
- Hvit Belte
- Rash Guard
- Patcher

Priser og sånn?

Les mer om innmelding og priser her.
Hvis det er mer du lurer på så klikk deg litt rundt på hjemmesiden, vi har brukt masse tid på å lage den mest informative kampsportsiden du kan tenke deg.

Brasiliansk Jiu Jitsu 

Hvis du har en time å kaste vekk, så kan du se denne filmen.
Det vil gi deg et dypere innblikk i BJJhistorie i California, den nye BJJhotspot i verden.

Beginners guide to BJJ.pdf

Du bladde helt ned! Gratulerer du en GRATIS E-bok til å hjelpe deg igang på BJJreisen din. Dette er en knallbra bok om du ønsker å ha et lite kunnskapsfortrinn.

Gruppebildet tatt i på en trening i mars 2016

hjelp-jeg-er-ny