Brasiliansk  Jiu-Jitsu

Tirsdag & torsdager 19.15- 20.45
Lund & Vågsbygd

Morratrening uten instruksjon
Mandager & onsdag 09.15- 10.15
Kun på Lund

Instruktører Lund: Richard Haye & Instruktørteamet
Instruktører Vågs: Ralph Pagano & Instruktørteamet

Enten du er mann, dame, stor eller liten av vekst, så er du hjertelig velkommen til å prøve Brasiliansk Jiu Jitsu.
Når du skal prøve, anbefaler vi lang treningsbukse og langarmet overdel alt UTEN glidelås eller metalknapper eller lignende. Hovedtreningene er på tirsdag eller torsdag, Kom 15 minutter før slik at vi har tid til å ta deg godt imot. (Du bør ha trent noen ganger for å være med på morgentreningene)

Kortversjonen for deg som allerede har bestemt at du vil prøve:

- Møt opp på en av våre treningsentere på Lund eller Vågsbygd, minst 15 minutter før treningstart.
- Ha på treningstøy, uten metal eller glidelås.
- Du trener barbeint.
- Du kan låne utstyr første gangen
- Det er gratis å prøve.
- Det er vanlig å være litt nervøs første gangen.
- Du blir godt tatt imot, det begynner nye hver uke.
- Vær hyggelig.
- Velkommen.

Hva er Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ)?

Brasiliansk Jiu-Jitsu lærer menn, kvinner og barn gjennom kampsport å føle seg sterkere, sunnere og mer selvsikker gjennom et samarbeidsorientert læringsmiljø. Ønsker du superbra trening, der du bruker hele kroppen, er BJJ å anbefale.

Vi bevarer og fokuserer på det klassiske selvforsvars-aspektet av Brasiliansk Jiu-Jitsu mens vi også ønsker velkommen moderne innovasjoner i utførelse og instruksjon.

Det betyr at alle våre medlemmer får anledningen til å lære seg Brasiliansk Jiu-Jitsu i et trygt og inkluderende miljø, mens de samtidig får hjelp og veiledning på et profesjonelt nivå for å nå sine mål innen selvforsvar og bedre helse.

Brasiliansk jiu-jitsu skiller seg markant fra det vi kan kalle “tradisjonell” Ju jitsu ved at BJJ i all hovedsak foregår på bakken. BJJ har videreutviklet og raffinert det som kalles newaza (bakkedelen i Judo), og har således et enormt stort utvalg av teknikker i det å forsvare seg på bakken, eller kontrollere en større motstander. Vår oppfatning er at det er helt nødvendig å vite noe om hvordan man kan forsvare seg når man havner i en bakkesituasjon. Når det er sagt, er det viktigste for oss å kunne komme oss raskest mulig ut av denne situasjonen, samt å vite noe om hvordan man helst unngår å havne der. BJJ er også et gammelt system, og er blitt meget populært ved at det profileres spesielt via MMA, og via UFC (Ultimate Fighting Championship), hvor begrepet Jiu jitsu som regel (veldig forenklet) brukes for å beskrive en utøvers kunnskap på bakken. Selv om flere av våre utøvere gjør bra vigør i konkurranser, har vi ikke som mål å skape konkurranseutøvere. Måten øktene er bygget opp på bærer mer preg av fokus på samarbeid og felles utvikling enn på å bygge opp konkurranseutøvere. Er hovedfokuset ditt å vinne over andre, er vi ikke rett plass for deg.

Hvem passer dette for?

På Kristiansand kampsport Senter hjelper vi mennesker å skape et solid fundament for økt selvtillit, bedre fysisk form og evne til å forsvare seg selv gjennom å lære disiplinen og filosofien man finner i kampsport. Vårt oppdrag fra første gang du kommer gjennom døren hos oss er å støtte og hjelpe alle, uavhengig av kjønn og formnivå å dra nytte av trygg kampsporttrening i et trygt og samarbeidsorientert miljø.

Hos oss finner du helt vanlige folk av begge kjønn, gjerne personer som sier "kampsport, nei det er ikke noe for meg".  Det er ikke noe motepress, du trenger ikke sminke deg før du kommer,  alle er likt kledd og strever etter å lære de samme tingene. Sosial status, er uvesentlig hos oss , vi har husmødre, fedre, besteforeldre, studenter, direktører, arbeidsledige, militært befal, doctorer, professorer, leger, lærere, sekretærer, mange nerder i forskjellige felt, politi, prester og håndverkere. Du trenger ikke å være i form for å begynne, og du trenger i hvertfall ikke å kommer i form før du begynner. Vi hjelper deg med utgangspunkt i der DU er.

Første treningen
- Når du møter opp første gang, er det viktig at du er der minst 15 minutter før timen starter, slik at vi kan finne en uniform som passer til deg.
- Alle som besøker oss for første gang fyller ut et skjema, slik at vi vet hva du heter og om det er noen ting vi må ta hensyn til i forhold til helsen din.
- Den som møter deg når du kommer, hjelper deg også med drakten, og følger deg inn i treningsalen. De viser deg hvor du skal stå når treningen starter og svarer på evt spørsmål du måtte ha.
- Før treningen starter sier vi hei til de nye og finner en treningspartner som kommer til å ta vare på deg og hjelper deg gjennom hele økten. Dette er noe vi alltid gjør for å forsikre oss at de nye medlemmene får mest ut av de første treningene. ALLE har vært nye og ALLE har blitt tatt imot på denne måten. Når du er trygg og har trent en stund, kommer du til å gjengjelde dette ved å ta vare på en ny person som føler seg like redd og utrygg som du gjorde.
- Vårt mål er at alle som prøver hos oss, blir så godt tatt imot at de kommer tilbake. Det er noe vi har lykkes med.

Når kan jeg prøve?

Vi tar imot nye medlemmer på hver trening, husk vi følger skoleferien. Vi ønsker å ta deg godt imot så, kom innom minst 15 min før første gang, sånn at vi kan svare på spørsmål og finne frem utstyr til deg. Pass på at du beregner god tid, hvis du ikke vet hvor vi holder til.

Må jeg ha utstyr første gang?

Som regel kan du låne en prøvedrakt hos oss gratis første gang, mot at du vasker og levere den tilbake etter 2 dager. Hvis denne ikke blir levert tilbake, går vi ut i fra at du vil kjøpe den og vi sender deg en regning på kr 1500.

Men pågangen er stor, så for sikkerhetsskyld ta med vanlig, rent treningsbukse og t-skjorte  (ikke singlet)
Tøyet MÅ IKKE ha glidelås eller metal, som kan lage huller i kampsportmattene.

Alle som begynner, kjøper en startpakke fra Kr 1900 som inneholder:
- Hvit Brasiliansk Jiu Jitsu drakt
- Hvit Belte
- Rash Guard
- Patcher

Priser og sånn?

Les mer om innmelding og priser her.
Hvis det er mer du lurer på så klikk deg litt rundt på hjemmesiden, vi har brukt masse tid på å lage den mest informative kampsportsiden du kan tenke deg.

Lagre

Her er en veldig bra forklaring på hva Brasiliansk Jiu Jitsu går ut på.
Bør sees.

Damer og Jiu-Jitsu

Hvis du spør en jente/dame/ kvinne hva hun er mest redd for i en voldsituasjon, sier de alle fleste å havne på bakken med en mann oppå seg. BJJ trenes hovedsakelig på bakken, altså du lærer å forsvare deg der du er mest ukomfortable. Til å begynne med er det kanskje litt utenfor din komfortsone, men etterhvert som du merker hvordan du kan dominere en større sterkere motstander, vil dette føre til en eksplosjon av selvtillit.

I andre land er det nesten i overtall damer som trener BJJ, hos oss utgjør damene ca 40 %.
Det er knallgøy at dette har slått så godt ann hos damene. Det er plass til flere. Ta med en venninne på en gratis prøvetime. I tillegg til å lære deg selvforsvar på bakken, kommer du i sykt bra form!!! ( ikke etter den ene timen 🙂 )

For gammel til å begynne med kampsport?

Mange tror at de er for gamle til å begynne med kampsport.
Dette kan for så vidt være sant om du har forventninger om at du skal prestere som om du fremdeles er 22 år gammel.
Når du skal velge å trene kampsport eller trene i det hele tatt, når du har passert 30, 40, eller 50, er det viktig at du finner noe som gir deg mulighet til å hensyn til formen du er i nå. I tillegg må du velge noe som du "kan bli gammel i" uten at du blir skadet.

På Kristiansand Kampsport Senter anbefaler vi enten Kali Self Defence, som er mest teknisk og moderat fysisk, eller Brasiliansk Jiu Jitsu.
Brasiliansk Jiu Jitsu er ypperlig trening som du fint kan starte med nå du har passert 40-50 år. Snittalderen på BJJ er ganske høy, så om du har passert 40 vil du ikke føle deg alene. BJJ er det nye hotte for menn og kvinner i 40 årskrisen. Vi lover at du blir godt tatt imot og godt tatt vare på.
Se videoen under, her snakker de litt om å trene BJJ frem til du er for gammel til å gå selv....

Historie

Kristiansand Kampsport Senter har holdt på med BJJ i siden 2010. Vi har siden den gangen vokst til å bli en av Sørlandets største og mest stabile BJJgrupper. Vi er i skrivende stund over 80 voksne, aktive utøvere, hvorav over 30 % er damer, noe vi er veldig stolt over å ha fått til.

Vi har valgt å sette 15 års aldergrense på Jiu-Jitsutreningene, men snittalderen på dem som trener BJJ er 25- 30 år. Er du under 14 år, har vi egne barn og ungdomspartier der Jiu Jitsu er en del av opplegget. Ved å skille barn og voksne klarer vi å tilby bedre klasser til alle.

Vi er en del av Roy Dean Academy.
Roy Dean innehar 3 dan svart belte under Roy Harris > Joe Moreira > Reylson Gracie > Carlos Gracie, Sr. > Mitsuyo "Conde Koma" Maeda
Grunnen til at vi har valgt å være under Roy Dean, er at det er struktur, et pensum og han har instruksjonsvideoer tilgjengelig til alle grader.
Roy Dean er en fantastisk pedagog og en sabla hyggelig fyr, med bred erfaring innen andre kampsporter i tillegg til BJJ.

Mål og fremgang.
De som holder ut lengst har som regel dette enkle målet. "Jeg skal komme på alle treningene jeg kan" Ikke skulk.
Den første måneden er forvirrende for alle. Du må nødt til å gå "all in", sett dette høyt på din prioriteringsliste, kom på alle treningene du kan og du vil merke fremgang.

Vi bruker striper og belter for å måle teknisk fremgangen. Belter kommer i tillegg til dine personlige mål, som feks å lære selvforsvar, komme i form, gå ned i vekt osv. Belter i brasiliansk jiu jitsu tar mye lenger tid å oppnå enn de fleste andre kampsporter, så delmål er viktig.
Vil du vite mer om belter og grader, kan du klikke her.
Til å begynne med trenger du ikke tenke på belter og grader hvis ikke du vil. Det holder med å bare følge treningene og ha det gøy. Konsikvensene av å komme på trening blir at du blir flinkere og vil vite hvordan du ligger ann. Hvis det er viktig for deg kan du få kopi av pensumet som en Gratis PDF, eller så kan du kjøpe den i bokformat på KKS.
Instruksjonsvideoer finnes på http://roydean.tv som er enkelt å kjøpe og laste ned om du skulle ønske det.
Du kan også søke på "Roy Dean BJJ" på youtube om du vil få et inntrykk av hvordan hans videoer ser ut.

 

Brasiliansk Jiu Jitsu 

Hvis du har en time å kaste vekk, så kan du se denne filmen.
Det vil gi deg et dypere innblikk i BJJhistorie i California, den nye BJJhotspot i verden.

Beginners guide to BJJ.pdf

Du bladde helt ned! Gratulerer du en GRATIS E-bok til å hjelpe deg igang på BJJreisen din. Dette er en knallbra bok om du ønsker å ha et lite kunnskapsfortrinn.

Gruppebildet tatt i på en trening i mars 2016

hjelp-jeg-er-ny