Hva er stripetest

Hva er stripetest.

KKS-zenHer følger en forklaring hva, hvorfor og hvordan stripetester funger hos oss.
Ønsker du å se belterekkefølgen i de forskjellige stilartene eller hvordan en gradering foregår, så kan du finner det i egne poster.

Viktig å forstå
Før vi begir seg inn på hva det innebærer med stripetester og graderinger, er det viktig å forstå hvorfor vurderingene kan være varierende.
På skolen starter alle i første klasse, hvert år går de videre til neste klasse. Etterhvert begynner de med prøver, og innleveringer og eksamener. Har du nok oppmøte på skolen, og tar eksamen blir vurdert med karakterer og vitnemål.

-Karakteren 1 uttrykker at eleven har svært lav kompetanse i faget.
-Karakteren 2 uttrykker at eleven har lav kompetanse i faget.
-Karakteren 3 uttrykker at eleven har nokså god kompetanse i faget.
-Karakteren 4 uttrykker at eleven har god kompetanse i faget.
-Karakteren 5 uttrykker at eleven har meget god kompetanse i faget.
-Karakteren 6 uttrykker at eleven har fremragende kompetanse i faget.

Elevene er i samme klasse tiltross for at det er variende nivå. Det er ikke slik at de beste elevene hoppe over et par klasser fordi om de gjør det veldig bra. Sånn er det med beltesytemet i kampsport også.
 Derfor kan det for en utenforstående virke litt merkelig at det er sprikende kvalitet på utøvere med samme belte. Eller for utøveren, «som vurderer seg selv» føler mye flinkere enn andre utøvere med samme grad, og dermed stiller spørsmål som; hvorfor skal jeg ikke ha et høyere belte. Husk at en kan bestå ny beltetest, ved å klare minimumskravet, eller gjør en fremragende gradering, med “topp karakterer”
Folk er forskjellig på matten, på lik linje som eller i verden.

Stripetester


Stripetestene har flere hensikter. I tillegg til å være delmål for utøverne, er også en visuell hjelpemiddel for instruktøren å se hvor mye de forskjellige har vært på trening, slik at de lettere kan gi de rette tilbakemeldinger etter hvor lenge personen har trent. I og med at vi tar inn nye medlemmer fortløpende, så er ikke alle på samme nivå, selv om de har feks hvit belte. 
Kun fordi de har forskjellig treningsmengde.

Hos oss kjøre vi graderinger hvert halvår. Noen ganger har vi oppsamlingsgraderinger for dem som har gått glipp av en gradering. 
Fra hvit til grønt belte må utøveren har minimum 3 striper, fra blått belte må utøveren har minimum 5 striper for å kunne melde seg opp på gradering.

 Dette er minimumskravet, jo flere striper en klarer å ta, jo høyere «karakter» vil som de skal kunne oppnå under graderingen. Derfor er det vanlig å se noen med 6 striper eller flere på beltet.

Hvordan ta striper
- Det er stripetester ca hver 8 treningsuker. 
 Utøveren må ha minst 80 % oppmøte. DVS 6 av 8 treninger.
– Ved å delta på en hel sommerleir eller juleleir.
– Ved å delta på en relevant treningsleir som varer i minst 8 timer.

Har du gått glipp av stripetest pga av for lite treninger, vil din instruktør si hvor mange treninger som mangler. Gjør instruktøren opmerksom på dette når du har oppnådd de resterende treningene, så sjekker de listen og du kan få stripen din.

Hvem tar stripetester
Vi kjører stripetester på følgende grupper og klasser.
De som ikke er listet opp her vurderes etter andre kriterier.

– Juniorgruppen 10- 12 år
– Kickboxing
– Kalivoksen

- See more at: http://kristiansandkampsport.no/treningfaq/stripetester#sthash.7X3ZIWAe.dpuf

Del siden vår