Hva er barnegradering?

Barnegradering hos oss, har i større grad enn hos de voksne, som mål å motivere og gi mestringsfølelse hos den enkelte. I motsetning til hos de voksne, så blir ikke de tekniske ferdigheter like mye vektlagt hos barna.
Vi ønsker og sørger for, at barn og ungdommer som trener ved KKS, gjør det i et arena der de får kjenne på hva det betyr å lykkes og å føle mestring.
Det er nok av andre idretter og arena,  som etter vår mening, alt for tidlig, dreper treningsgleden og knekker motivasjonen til våre barn.
Vi ønsker å være den plassen der barnet ditt ikke trenger å bli utsatt for følelsen av utilstrekkelighet, ved å bli satt på benken, fordi "laget" må vinne.
Samtidig er det viktig at vi ikke skaper barn, som vokser opp med et urealistisk syn på hva det betyr å lykkes. Derfor er det viktig at vi underveis sørger for at alle faktisk mestrer, og også gir dem de verktøyene som trengs til å kunne takle motgang. Det med stripetester og beltegrader er verktøy, som lærer utøverene å sette mål og delmål.
 
Progresjon og tanken bak
På barnepartiene så gjør barn stort sett de samme teknikkene uahengig av beltegrad. Vi tar ofte ut de helt nye og lærer dem de grunnleggende teknikkene og kutymen, slik at de klarer å henge med dem som har trent en stund. Dette gjør at barna blir trygge i de rammene vi setter dem i og forstår hva som forventes av dem. Om vi ønsker å innse det eller ikke, så er foreldre, søsken og kjente en viktig brikke i dette "spillet".
Hvor mange har ikke gremmes over foreldre som står på sidelinjen og skriker på 5 åringer som om de var spillere i Champions League fotball?
Hørt dem mobbe en stakkars unge som vil spille fotball fordi alle i klassen gjør det. Mange setter for høye forventninger til sine barn, og blir skuffet når ikke barna lever opp til disse. Om noen er flinkere eller dårligere har dette ingen innvirkning på belteprogresjonen i barnegruppene. Vi topper ikke lagene eller gjør forskjell på flinke eller mindre flinke utøvere. Det hender (sjeldent) at foreldre etter en gradering har meninger og ytrer disse om at sitt barn fortjener en annen beltefarge eller sammenligner sitt barn med andre og vil at barnet sitt barn skal hoppe over belter eller vil at andre skal stryke til testen.

Hos oss gjelder -Den Gyldne regel : Forvent ingenting, skryt av alt. -
(Innenfor de rammer og regler som gjelder. Vi snakker ikke om fri barneoppdragelse, men hva de faktisk presterer)
Det er viktig at foreldre forstår og godtar at beltene, har til hensikt å gi barna noe å glede seg til og være stolt over.
Noen foreldre er så opptatt av at sitt barn er bedre enn andre barn på samme nivå eller med "høyere" belte, at de kanskje i beste mening sier det til barnet eller tar det opp med instruktøren foran barnet.
Det som skjer er at han eller hun føler seg snytt eller forbigått på en eller annen måte. Hvordan er barna tjent med dette?
Uansett hvor flink eller dårlig ditt barn er, så er beltene en nøye gjennomtenkt og utprøvet metode for å skape glede og mestringsfølelse.
Uansett hvem foreldrene er, så er de ute og sykler hvis de forsøker å påvirke utfallet av en gradering.
Slik oppførsel er ikke i tråd med de verdiene vi forsøker å skape.

Ok-
beltene.....
Vi har laget en haug av beltefarger, slik at selv om de begynner som 4 åring, så kan de gradere seg hver halvår i 14-16 år uten å gå tom for beltefarger. Dette gjør at de hele tiden har noe å strekke seg etter.
Igjen... barnebelter betyr egentlig ingenting, bortsett fra at de er til for å motivere.
I tillegg til belter, skifter vi farge på draktene, også skifter hele uniformen når de blir ungdommer.
Det er flere plasser underveis, ved partiskift, der de blir justert opp eller ned, slik at de hele tiden er på riktig nivå, slik at de, sammenlignet med andre på samme nivå, vil føle seg gjevngode.
Det er da viktig at foreldrene ikke synser og sier til ungene at de har fått feil farge. Vi vet hva vi gjør, stol på at vi vil det beste for ditt barn.

Etter ungdomspartiet, blir de igjen justert etter hva de velger, Kickboxing, BJJ, eller Kali. Der får de et voksenbelte som er i tråd med det som forventes av de voksne.
Barn & Ungdom som har trent hos oss, siden de var små, pleier ha en raskere progresjon på voksenpartiene.

Vårt mål
Målet vårt, mer enn at de klarer belter, er at underveis så vil vi klare å bidra til å gjøre barnet ditt sterkere mentalt, koordinert, målrettet, respekttful og fornøyd med seg selv og til et menneske som er et positivt bidrag til samfunnet og menneskene rundt.

Før graderingen
Før graderingen ( et par uker før) vil dere få tilsendt en lapp som skal fylles ut og levers så fort som mulig eller innen fristen.

Vi må kjøpe belter og skrive diplomer, så hvis dere velger å ikke prioritere å levere lappen på tida, så mangler vi både diplom og belte.
Dette er dumt, fordi graderingen skal være forbundet med spenning og glede, ikke tristhet og forvirring.
Graderingsavgiften er kr 200 for barn og kr 250 for ungdom. Dette går med til å dekke diplomene og beltet/patchen.
Skap spenning, "jeg tror du klarer det" " vi gleder oss til å se hvor flink du har blitt"  "Blir tøft å TA et nytt belte "(ikke få, men TA)

Graderingsdagen
Planlegg avreise, ikke stress!!
Kom senest 15 minutter før.
Sjekk inn på facebook eller instagram (takk)
Ta med foreldre, besteforeldre, onkler og tanter. Legg skoene i hylla kom inn og kos dere med forestillingen.
Vi skal gjennomgå tenkikker som vi vet at ditt barn kan. Om de har glemt det eller er nervøse, så er vi der for å hjelpe
og sørge for en super opplevelse.

Etter gradering
Skryt hemningsløst.
Ta bilder med beltet og diplomen.
Fortell det til alle kjente når pode er tilstedet og skryt av innsatsen og utviklingen.
Vær stolt.

 

Beltegrader-barn-2014