Knivforsvarskurs

OM INSTRUKTØREN

Richard Haye har studert kampsport i over 35 års, med over 25 års studie og praksis innen Filippinsk Kampsport (Kali). Richard er en av de få i Norge som driver med kampsport på fulltid. Han er grunnlegger og daglig leder av Kristiansand Kampsport Senter. I tillegg til Kali, Kickboxing og Brasiliansk Jiu Jitsu underviser Richard selvforsvarskurs, knivforsvarskurs og prestasjonscoaching for bedrifter og kampsportverden i og utenfor Norge.

Filippinsk kampsport har blitt brukt som en del av militær trening for elitestyrker i forskjellige land, inkludert Filippinene og USA. Dette skyldes effektiviteten til disse kampsportene i virkelige selvforsvarssituasjoner, spesielt i kampscenarier på nært hold, der våpen som kniver ofte brukes.

I tillegg til trening i hånd-til-hånd kampteknikker, lærer militært personell som er trent i filippinsk kampsport ofte teknikker for bruk av forskjellige våpen, som kniver, pinner og andre slagvåpen, både til angrep og forsvar. Denne typen trening kan være nyttig for personell i miljøer med høy stress og høye innsatser der avgjørelser på et brøkdel av et sekund kan utgjøre forskjellen mellom liv og død.

Det er verdt å merke seg at selv om filippinsk kampsport kan være en effektiv del av militær trening, er de bare ett aspekt av et godt avrundet treningsprogram. Militært personell er vanligvis trent i en rekke andre ferdigheter og teknikker, inkludert skyting, taktikk og fysisk form, for å forberede dem på kravene til arbeidet deres.

OM KURSET

MÅLGRUPPE

Vektere, politi, fengselsbetjenter, sykepleiere og andre utsatte yrker. Kurset er ikke ment til privatpersoner som vanker i utsatte miljøer.
Grunnet kursets natur, forbeholder vi oss retten til å takke nei til oppdrag. 20 årsgrense.

VARIGHET

Hver del av knivforsvarskurset har en varighet på 3 timer.

FORKUNNSKAPER

Det er ikke nødvendig med forkunnskaper, men du må forvente høyt intensitet på noen av øvelsene. Still i lett treningstøy eller uniformen du bruker til vanlig.

Ingen garanti

Har overfallsmannen et skarpt blad i hånden er man ille ute, uansett om man er nybegynner eller har flere tiår med kamperfaring bak seg.
Det er ingen vits i å stille med illusjoner om egen dyktighet, for en kniv plassert i en kyndig hånd er nærmest umulig å forsvare seg mot.
På grunn av denne harde realiteten er det viktig å ha noen strategier klare på forhånd om en slik situasjon skulle oppstå.
Som vanlig med selvforsvar er regel nummer en å unngå situasjonen i utgangspunktet. Svært ofte kan man takke sin egen ubetenksomhet om man havner i en farlig situasjon. Noen ganger skjer imidlertid det livstruende og ubehagelige fortere enn man greier å analysere seg frem til, og da gjelder det å holde hodet klart. Om du jobber i et miljø hvor slike situasjoner lett kan oppstå, er det viktig å være forberedt.

Ettersom alle ikke kan eller vil lære seg en hel stilart innen kampsport, har Richard lagt opp ett tredelt program som tar for seg prinsipper, strategier og teknikker som omhandler "knivforsvar".

  • Knivforsvar Grunnleggende 1,
  • Knivforsvar 2,
  • Knivforsvar 3 Knivforsvar
  • Knivkurs for kampsportklubber

Grunnleggende 1 er grunnleggende bruk og forsvar. Hva gjør du når du står ovenfor en situasjon der personen foran deg har en kniv eller et stikkvåpen. Målet med kurset er at deltakerne skal bli oppmerksom på hvor farlig det er når en overgriper har kniv, og hvordan å te seg for å unngå å bli skadet.

Knivforsvar 2 er en påbyggingskurs med hensikt å bygge opp ytterligere reflekser og flow for å kunne forsvare seg mot vanskeligere angrep og finter mm.

Knivforsvar 3 handler om å forså hvordan kniven fungerer samt å trene driller kniv mot kniv for å forstå hvordan man skal kunne forsvare seg mot den. For å arrangere dette kurset skal man klare de to foregående kursene uten problemer. (ikke hvem som helst får gå på disse kursene)

Knivkurs for kampsportklubber er et kurs som er tilrettelagt kampsportutøver med grunnleggende forståelse av avstand, soning og timing.
Kursholder har bred erfaring innen flere kampsportgrener, slik at han vil kunne tilpasse undervisningen til styrker og svakheter i den grenen du trener til daglig.

Hvor

Vi holder til i Kristiansand, men vi kommer gjerne til dere.

Pris

Kr 7500.- pr dag + reise og opphold om det er nødvendig.

Del siden vår