Belter og grader

Beltebanner

Belter og grader

For mange er kampsport en god treningsform uten at de føler noe behov for å gradere til høyere belter. Vi ønsker at du skal kunne trene hos oss uten å føle noe press. Samtidig er stripetester og beltegraderinger gode konkrete delmål og steg på veien, noe å strekke seg etter, og synlige bevis for en selv om at man har fått til noe.

Ved KKS legger vi stor vekt på å støtte og oppmuntre hverandre frem mot og gjennom graderingene.

Vi holder gradering to helger i året, i mai/juni og i november/desember. Datoene finner du i terminlisten på nettsidene. Cirka én måned før påmeldingsfristen er skjemaene tilgjengelige i resepsjonen, og vi begynner å minne utøvere om det på treningene. Hvis du vil gradere MÅ du levere utfylt skjema (BLOKKBOKSTAVER) innen fristen, ellers må du vente til neste gang.

 

Foreldre/barn-partiene, Juniorpartiet, Ungdomspartiet:

Her stilles det ingen andre krav til gradering enn at barnet/ungdommen har kommet på så mange treninger som de kan, og at barnets/ungdommens foresatte har levert inn korrekt utfylt skjema innen fristen. Vær så snill å husk dette, så unngår vi at noen blir skuffet. Det er ingenting KKS kan gjøre når nye belter først er bestilt. Vi kan ikke gjøre unntak.

Barn som går fra JUNIOR til UNGDOMSGRUPPEN

Når barnet fyller 10 år før neste termin gi beskjed om dette på graderingslappen.
Skriv bare nåværende grad på graderingskjema.
Når de graderer seg får de en ungdomsgrad som tilsvarer den juniorgraden de har fra før, dette har vi et system på så du kan være trygg på at vi har kontroll.
De graderer seg på vanlig måte på juniorpartiet.

Ungdom som fyller 14 år og skal over på VOKSENPARTIET

Når ungdommen fyller 14 år før neste termin, skal de velge hvilken kampsport de har lyst til å fortsette med.
Valgene er Kickboxing eller Brasiliansk Jiu Jitsu. Hvis de er usikre på hva de vil fortsette på kan de prøve de forskjellige grupper før de bestemmer seg.
Når de har valgt gren, får de første voksenbeltet, slik at de har mulighet til å få svart belte når de er 18 år. (Vi har 18 årsgrense på svart belte)
Vi har gjort dette mange ganger før, så dere kan stole på at vi vet hva vi gjør.

 

Kali/Kickboksing/Brasiliansk Jiu Jitsu

For å gradere må du oppfylle alle de følgende kravene:

  • vise tilfredsstillende utvikling innen din kampsportgren. Vær i dialog med din instruktør om hvorvidt du er klar for å gradere.
  • ha nok oppmøter (BJJ) eller striper (Kali, Kickboksing). Oppmøtene registreres når du har meldt deg på din(e) treningsgruppe(r) på medlemslogg.no, så gjør det med en gang du begynner hos oss. Man kan “etterfylle” oppmøtestriper ved å delta på juleleir, sommerleir, privattimer, eller andre helgeseminarer, slik at man får nok til å gradere. De oppmøtene man har slettes hvert halvår ved semesterstart.
  • levere ferdig utfylt (med BLOKK-bokstaver) graderingsskjema innen fristen.
  • bestå graderingstesten.

Graderingspensumet er det samme som det din gruppe gjør regelmessig på treningene – kom jevnlig, så får du det med deg. Jo høyere grad, jo mer fokus har testene på utførelse, fokus, skarphet og forståelse.

Man kan bestå testene uten å nødvendigvis få best mulige karakter – akkurat som man kan bestå en skoleeksamen selv om man ikke får toppkarakter. Dessuten tar vi inn medlemmer fortløpende gjennom året. Det er derfor helt vanlig å se litt sprikende kvalitet mellom utøvere med samme beltegrad.

Kali Self-Defence og Kickboksing har jevnlige stripetester. Disse testene er delmål for utøverne, og stripene er et visuelt hjelpemiddel for våre instruktører når de skal gi tilbakemelding til den enkelte. Fra hvitt til grønt belte kreves minst 3 striper, deretter minst 5 striper mellom hver belte. Har man flere striper enn dette har man mulighet til å oppnå en bedre gradering. Det er derfor ikke uvanlig å se utøvere med flere striper enn det som er minimumskravet.

Fargene på stripene har følgende betydning:

Sort: innlæring

Blå: forståelse

Rød teknikk:

Grå: skarphet

Lilla: flyt

 

Brasiliansk Jiu Jitsu følger pensumet til Roy Dean Academy, og det er Roy Dean selv som leder graderingen. Kravene til hver beltegrad er presentert i ulike former på roydean.tv, på diverse app’er som kan lastes ned, og som er sammenfattet i et PDF-dokument du kan få tilsendt fra KKS (eventuelt kjøpe utskrift av hos oss). Ved KKS bruker vi opp til fire striper på hvert belte før man kan gradere, for å signalisere til instruktørene hvor mye og hvor regelmessig den enkelte har trent.

I BJJ krever gradering til nytt belte målrettet forberedelse med utgangspunkt i pensum. Hver gradering har to deler. I den første delen demonstrerer utøveren de tekniske kravene som følger graden man graderer til. I den andre delen sparrer utøveren mot andre utøvere.

Foreldre & barn

Kampsport 123

Kali og kickboxing

Graderingskrav

Vanlige spørsmål

Vi forstår at gradering er nytt og ukjent for alle som ikke har vært bort i det før og spørsmålene er basert på uvitenhet og ikke fordi noen forsøker å være vanskelig. Her er mange av de vanligste spørsmålene nye medlemmer og foreldre lurer på.
Svarene kan virke firkantet og vanskelig, men de er bunnet i verdiene vi ønsker å fremme, som å ta ansvar, tålmodighet, følge regler og å ta initiativ til å tilegne seg kunnskap.

- Når er neste gradering?

"Graderingsdatoer finner du på terminlisten, de ligger der som regel ved terminstart"

- Kan jeg gradere?

"Kickboxing & Kali Self Defence: Har du nok striper?"
"Brasiliansk Jiu Jitsu: Du vil få beskjed når tiden er inne."

- Jeg glemte å levere innen fristen, kan jeg gradere?

Sorry, vi har gitt beskjed på hver trening i 1 måned at du må melde deg på, hvis ikke det er viktig nok for deg er det ikke viktig for oss.

- Har jeg nok striper?

"Har du lest graderingskravene?"

- Jeg mangler en stripe, kan jeg melde meg på?

"Om det er tilstrekkelig med treninger igjen til at du rekker å opparbeide deg nok treninger."
"Skal du delta på sommer eller juleleir, det gir nok timer til å få en stripe."
Er svaret ja, kan du gradere. Er svaret nei, må du vente til du har nok treninger.

- Jeg kan ikke stille på gradering, kan jeg gradere?

"Du må være tilstede for å gradere."

- Kan jeg dobbelgradere, hoppe over et belte liksom.

"Dessverre så er det ikke sånn det fungerer, med mindre du har svart belte i en lignende stilart"

 

- Jeg har ikke fått med meg at det barnet mitt skal på gradering, vi er skilt skjønner du og den andre parten er en dust også er det ikke min feil, jeg legger meg flat og skal aldri gjøre det igjen, kan barnet mitt gradere?

Du setter alle i en vanskelig situasjon, oss fordi det er ikke sikkert vi har beltet og diplomer tilgjengelig.  Du skaper masse merarbeid og stjeler tiden vår, som vi burde bruke på andre ting.
Vi kan bli sure, men det er verrre den usikkerheten som du skaper for barnet ditt, både pga redselen for å ikke få nytt belte,
i tillegg for å måtte forholde seg til foreldre som krangler og snakker stygt om hverandre.

-Er det første gang du er her, du ikke visste at barnet ditt holdt på med kampsport og du har bare blitt kastet til løvene?

- Visste DU at barnet ditt trente her? Har DU skrevet deg opp på mailinglisten, følger DU med på facebooksiden, har DU sjekket terminlisten?

 

Del siden vår