Carl Henrik Mhyre

Instruktør Kampsport123

  • Brunt Belte- Kali Self Defence

Jeg var aldri noe spesielt interessert i fotball.

På 80 tallet spilte selvsagt «alle» fotball i klasse og alternativene var få. Jeg begynte derfor med karate.  Det ble en kort karriere på noen få år, men merkelig nok bar jeg med meg disiplinen og balansen videre i livet. Jeg ville drive med amatørteater jeg! Jeg gjorde faktisk det frem til jeg gikk inn i befalsskolen 8 år senere. Derfor kan ikke jeg egentlig si at jeg har kampsport i blodet.

Jeg ble med på KKS for 6 år siden og da som en ivrig deltaker på foreldre og barn partiet sammen med min sønn. Noen år etter fulgte min datter på og da var det ikke lenger noen unnskyldning for meg, jeg måtte begynne selv også. En av de beste valgene jeg har tatt i livet.

Jeg liker kampsport fordi: Det bygger deg opp, du konkurrerer egentlig bare mot deg selv. Det gir deg disiplin og lærer deg at med handlinger kommer ansvar.

Ungene har holdt på siden så når de etter hvert gikk over på junior og ungdomspartiet fulgte jeg etter som hjelpeinstruktør og etter hvert fikk jeg ha timene selv. Det er utrolig utfordrende og man blir kjempegodt kjent med barna. Du kan nesten se hva slags dag de har hatt når de kommer inn dørene på senteret. Du blir en viktig voksenperson i livene deres og det er et ansvar jeg tar med glede og på største alvor.

På mine timer er jeg opptatt av:

  • Kampsport skal være gøy og utfordrende.

Du skal komme til treningen full av forventning og forlate timen med en følelse av at du har mestret noe som i utgangspunktet virket kjempevanskelig.

  • Det skal være en trygg opplevelse.

Noen ting kan være utfordrende men alt skal skje i trygge omgivelser. Barna skal ha tillitt til instruktøren sin.

  • Stille krav til barna er viktig.

Kampsport har mye mestring, men også mye disiplin. Vi skal stille pent opp og vi skal gjøre som instruktøren sier.

Del siden vår