Helene Bjerke Fredheim

Lagre

Hovedtrener for Kickboxing

  • 3. Dan - Kali Self Defence
  • 3. Dan -  IMB Kickboxing
  • Blått belte Brasiliansk Jiu Jitsu
  • Apprentice Instuctor IMB-JKD
  • Phase 5 - Kali Sikaran

Lagre

Frem til jeg var 15 år var fotball det store for meg, men da kom det et veiskille. I stedet for å satse valgte jeg å legge ball og sko på hylla. året var 2004, og jeg begynte på videregående, der jeg valgte selvforsvar som valgfag. Dette var mitt første møte med kampsport og med Richard Haye. Valgfaget varte bare ett år, men Richie introduserte meg for Kali Sikaran og høsten 2005 var jeg i gang.

Fordi jeg er så aktiv i politikk har jeg mistet mange treninger. Derfor trener jeg mye utenom de faste treningstidene. Ledige helger bruker jeg på å trene med andre treningspartnere. I tillegg har jeg alltid kommet i god tid før hver trening, for å få trent litt ekstra, eller blitt igjen etterpå for å øve mer. Jeg trente også hjemme, og så på YouTube og forsøkte å forstå teknikkene. Er det noe jeg ikke får til, så terper jeg ekstra på det. Seminarer er viktige, og å delta på disse har hjulpet progresjonen min. Jeg har lært at man må jobbe hardt for å nå mål, at det tar tid og prioritering hvis man skal oppleve fremgang.

Jeg begynte som instruktør for de minste i 2007, og ble fast instruktør for ungdommene i 2009. I tillegg begynte jeg å supplere med boksetrening, og kickboxing fra 2008/09.

Våren 2011 ble jeg gradert til svart belte 1. dan av Richard Bustillo. Dette var en stor dag for meg. Den nye utfordringen jeg satte meg var å begynne å konkurrere. Jeg kunne ikke gjøre det alene, og i 2013 startet jeg konkurransepartiet. Det har blitt en stabil gjeng som fremdeles er i vekst, med utøvere som vil satse. Sammen har vi tatt med bronse- sølv- og gullmedaljer i lettkontakt og pointfighting. Jeg har også tatt merkekamper i ringsportene K1 og fullkontakt kickboxing, som jeg må ha for å konkurrere i disse grenene.

Høsten 2013 fikk jeg flytte til USA for å drive med kampsport. Perioden mellom august og desember trente jeg i gjennomsnitt 45 timer i uka ved American Kickboxing Academy, som er blant de aller beste i verden. her trente jeg kickboxing, Thai Boxing, boksing, Brasiliansk Jiu Jitsu og grappling. Jeg trente også BJJ med Ralph Gracie, og Inayan Eskrima under Jon Ward. Jeg graderte til level 1 i Inayan Eskrima, som tilsvarer ett års trening og to graderinger. Denne treningsperioden har gitt meg enormt mye som jeg tar med meg videre.

Richard Haye har vært til stor inspirasjon for meg, særlig når det gjelder å ha lyst til å bevege seg utenfor komfortsonen sin for å lære nye ting. For meg har det blitt viktig i hele livet. Opplevelsen av å nå mål som før syntes milevis unna er svært tilfredsstillende. Jeg er overbevist om at man kan få til hva som helst bare man vil det nok.

Helene Bjerke Fredheim

Del siden vår