Keith Lunde

Kali Self Defence- Instruktør i Lyngdal

  • 1 Dan Kali Self Defence 2012
  • Phase 5 Kali Sikaran
  • HMS ansvarlig

 

Høsten 2004 inviterte en arbeidskamerat meg på Kali Sikaran-trening. Selv var han høyt gradert karateutøver som drev litt med dette i tillegg. Jeg var i veldig dårlig fysiskk form på det tidspunktet, og trengte å komme i gang med noe fysisk aktivitet. Jeg husker som det var i går at jeg sto i garasjen og sagde kosteskaft for å ha med sticks, og snek meg avsted til min første kampsporttrening i gymsalen på Vanse barneskole.

Jeg fortalte ikke så mange om min nye hobby i begynnelsen, men jeg var hektet etter første trening. Det varte ikke lenge før alle visste om det, og mange var overrasket over mitt nye veivalg i livet.

I februar 2005 dro til på seminar i Gøteborg, 5-6 av oss fra den lille klubben på Lista. I Kristiansand møtte vi Richard Haye og andre utøvere av Kali Sikaran som også skulle dit. Seminaret var en suksess. Jeg fikk treffe Johan Skålberg, en av grunnleggerne av Kali Sikaran, og flere andre høyt graderte utøvere. Dette gjorde meg enda mer fast i mitt valg om å drive med dette.

I april samme år dro jeg på mitt andre seminar, denne gangen alene. Jeg var nervøs og spent på hvordan jeg ville bli tatt imot, men jeg følte meg velkommen med én gang. Etter seminaret med Jeff Espirios meldte jeg meg inn i KKS med Richard Haye, og har vært medlem siden da.

Siden den gang har jeg vært på mange seminarer, og møtt mange flotte kampsportutøvere i inn- og utland.

Veien til svart belte har gitt meg nyttig selvinnsikt, selvdisiplin, og fysisk og psykisk styrke. Alle dere andre som er på veien: aldri gi opp troen på deg selv!

Keith Lunde

Del siden vår