Ralph Pagano

Ralph Pagano

Medier Kristiansand Kampsport Vågsbygd
Hovedtrener for barn, ungdom og Kali voksne, Vågsbygd.

  • 4. Dan Svartbelte - Kali Self Defence
  • Lilla belte     - Brasiliansk Jiu Jitsu
  • Phase 5 - Kali Sikaran
  • Blått     -  Kickboxing
  • Apprentice Instructor IMB-JKD
  • Trent thaiboxing i Thailand 2010, 2011, 2013

Som mange andre ble jeg først oppmerksom på kampsport gjennom å se filmer, og jeg begynte å trene Jiu Jitsu med en klassekamerat da jeg var 10 år. Dette ble fort avløst av fotball, og jeg måtte bli voksen før jeg skulle ta opp kampsporttrening igjen.

I 2007, etter å ha vært innom Kickboxing og Kendo en liten stund, fikk jeg høre om KKS og Kali Sikaran. Treningen ved KKS var mer allsidig, utfordrende og variert enn jeg hadde opplevd noen andre steder. I tillegg var Richard Haye en dyktig, inspirerende og energisk hovedtrener med en utrolig bra miljø rundt seg. Jeg begynte å trene Kali Sikaran, og supplerte med Kickboxing og boksing etterhvert.

Seminarer og treningsturer både innenlands og utenlands bidrog ytterligere til å øke både spekteret og variasjonen på treningen og trivselen min.

Da datteren min begynte på barnepartiet ble hun like hekta som meg – kanskje til og med mer. Etter hvert fikk jeg prøve meg som hjelpetrener på barnepartiet, noe som var lærerikt og utfordrende på en ny måte. Alt dette gjor KKS til en stor del av livet mitt. Jo mer jeg trener, jo mer ser jeg at det finnes å lære.

Min reise har nettopp begynt.

Ralph Pagano

Del siden vår