Tom Aguirre

Kali Self Defence og Barne-instruktør
Svart belte- Kali Self Defence
Blått belte- Brasiliansk Jiu Jitsu

Min Martial Art reise startet for mange år siden. For over 20 år siden, med Tai Chi Chuan, som førte meg videre til boksing. Trente også noen år Aikido, med noe kombinasjon av Kendo og Iaido.

Da jeg flyttet til Kristiansand i slutten av 2002, ble det ett naturlig opphold ettersom disse stilartene ikke fantes her nede, og med familie og husbygging tok det noen år før jeg kom i gang igjen.

Hoppet først på Thai Boxing, hvor fokuset var noe helt annet enn det jeg var vant til. Her var det dessverre fritt frem for alle som ønsket å lære å slåss. Det var ikke fokus mot å lære kampsport, men nettopp å være best -å vinne.

Dette førte ofte til skader, på mange, inklusive meg selv, og var hovedårsaken til at jeg begynte å se meg om etter alternativer. *Var rett og slett for «gammel» til å holde på med sånt «tull».

Hadde hørt om Kristiansand Kampsportsenter på Lund, og tok en prøveuke der. Det har jeg aldri angret på! Her var vi tilbake til den «riktige» kampsportkulturen med kutyme, respekt, og skikkelig opplæring. Det at man også kunne kombinere forskjellige kampsport grener, synes jeg også var veldig greit.

Begynte først på Kali Self Defence, men begynte allerede etter ett halvt år på Brasiliansk Jiu Jitsu. Super kombinasjon, som jeg kunne praktisere samme dag etter hverandre!

Gjennom nettverket som kom igjennom Kali’en, fikk jeg også anledning til å reise på forskjellige kampsport leirer i flere land, som Bali, Thailand, Finland, Tyskland etc.

Her fikk vi også kombinert mange flere kampsport grener i ett supertgodt miljø. Fått mange venner for livet her, og som jeg ofte treffer igjen på de samme leirene. Dette har da vært svært intensive leirer, og passer godt for de litt viderekommende, da vi snakker 50 + treningstimer på 5-6 dager, men som er en opplevelse for livet.

Ble også tidlig spurt om jeg ville bli en av trener teamet for barn og ungdom, og tok også med mine barn Iselin og Alexander tidlig inn på senteret. Dette var en super måte å få anledning til å være mer sammen med barna på en svært meningsfull måte, samt å selv få lært mye, både om meg selv og hvordan jeg kommuniserer og håndterer forskjellige mennesker og barn, men også hvilke god innvirkning både det sportslige men like fullt det mentale denne treningen hadde for barna. Det å mestre, selv om noen ting oppleves nærmeste umulig i starten, er en fantastisk opplevelse for både voksen og barn.

Iselin har også de siste årene vært med som hjelpetrener, og har selv vokst veldig på dette. Ved å være med å hjelpe andre, får man en særs verdifull erfaring både i håndtering av mennesker, men også som motivator og leder.

Dette i tillegg til selv å bli en dyktigere utøver.

Kan med hånden på hjertet si at Kristiansand Kampsportsenter har endret meg som person, og blitt en viktig del av min identitet og hverdag.

Og, til tross for en alvorlig ulykke i 2019 gjorde det vanskeligere for meg å utføre alle øvelsene på samme måte som alle endre i høy hastighet og intensitet, så er jeg fortsatt med både som utøver og trener. Her er mulighetene det man selv gjør det til, og begrensingen ligger her kun hos deg selv. Det betyr at hvem som helst i hvilke som helst alder -og størrelse kan trene her! I ett godt, trygt, inspirerende og hyggelig miljø!

Trener nå først og fremst på avdelingen i Vågsbygd, som har vokst seg til å bli ett like godt alternativ for de som sokner til denne delen av byen.

Gleder meg til fortsettelsen.
Tom Sundal Aguirre

Del siden vår