Victor Munoz

Instruktør Kali Self Defence

  • 1 Dan Kali Self Defence
  • Phase 5 Kali Sikaran

 

Biografi

Historien om kampsport lidenskapen min.

Det hele startet i tenårene bl.a. når min far tok meg og min eldre bror Nicanor på kino for å se de klassiske Bruce Lee filmene og andre kampsport filmer. Det endte med at vi begynte å leke ninjaer i bakgården og etter hvert kjøpte min far noen selvforsvar bøker. Da startet vi for alvor med gode kamerater i nabolaget å trene i bakgården, og min heldige bror fikk trene Judo i en klubb. Jeg fikk ikke lov til å delta pga. den økonomiske situasjonen vi befant oss i, noe jeg synes var ordentlig kjipt for jeg ville lære meg kampsport, men den tid den sorg.

Så gikk årene, jeg giftet meg og flyktet til Norge i 1988 med min kjære kone Miriam pga. diktatur i Chile. Vi etablerte oss i Kristiansand og integrerte oss i det norske samfunnet gjennom jobb, gode venner og ikke minst min familie som også var etter hvert etablert i Norge. Så en dag i 2002 inviterte min yngste bror Christopher meg til å være med å trene Ruy Aiki Jutsu, noe jeg faktisk drev å trente i to år og graderte meg til blå belte. Før klubben ble lagt ned pga. trener Håkon Olsen flyttet til Porsgrunn, og igjen for andre gang stoppet min trening innenfor kampsport, men denne gangen fikk jeg en god kamerat med navne Jose Armas som på den tiden også trente Ruy Aiki Jutsu.

Jose flyttet og ble tilfeldigvis nabo med Richard Haye, som inviterte ham til Kali Sikaran som var navne på den tiden. Jeg hadde aldri hørt om dette før, men det var en filippinsk kampsport. Vi var i gang igjen allerede et år etter Ruy Aiki Jutsu ble lagt ned, men den nye kampsporten var noe helt nytt. Jeg ble helt fasinert av den filippinske kampsporten, fordi den inneholdt unike teknikker som hadde alt i ett, noe som ikke jeg kunne sammenligne med noen andre type kampsport.

Jeg har med årene bare økt min lidenskap til kampsporten. Det har ikke bare lært meg å forsvare meg i ulike situasjoner, men også gitt meg disiplin, respekt og andre viktige elementer i mitt voksne liv. Det er helt utrolig hvor godt samhold det er i klubben, noe som også har gitt meg mange gode venner for resten av livet. Det er også viktig å presisere at alle mine mål i selve kampsporten kunne jeg ikke ha gjort alene, man trenger en lærevillig og dyktig veileder og ikke minst den åndelige kriger i oss selv. Denne veilederen jeg snakker om er selvsagt trener Richard Haye (Richie), som har inspirert meg utrolig mye innenfor denne kampsport verden – Kali Self Defence.

Victor.

 

Del siden vår