Kristiansand Kampsport Klubb så dagens lys i 1997. Richard Haye stiftet klubben med hensikt å kunne ha en arena å utforske og studere forskjellige typer kampsporter utover karaten, som han hadde trent siden 1985. Søken etter kunnskapen viste seg å være umettelig og etter 9 år som klubb, var tiden inne for å drive på med kampsport på heltid. Så i 2007 åpnet dørene for barndomsdrømmen, Kristiansand Kampsport Senter.

Kristiansand Kampsport Senter (KKS) har vokst fra å være en manns drøm, til et profesjonelt kampsportsenter drevet av flere dedikerte mennesker, alle med samme mål om å dele verdiene og kunnskapen som vi etterhvert har blitt kjent for.

KKS har alltid holdt til i  Ægirsvei 10 på Lund og i 2017 åpnet vi en ny avdeling i fantastiske moderne lokaler i Fiskåveien 4  i Vågsbygd. (Samme bygg som SATS) Etter 12 år i lære ble Ralph Pagano med på laget som medeier av Kristiansand Kampsport Senter Vågsbygd. KKS-Vågsbygd blir drevet av en fantastisk trenerteam med masse Kampsport og trenererfaring fra KKS-Lund.

I over 20 år har vi fått lov til å være en del av hverdagen til tusenvis av familier og enkeltpersoner i Kristiansand. Mange av barna vi har trent, kommer tilbake med egne barn.  Vi er i dag ca. 600 medlemmer i alle aldre fordelt på 2 kampsportsenterer, der vi fortsatt studerer og underviser kampsport. Vi er et sted for for hele familien, fra de aller minste, til pensjonister. Noen starter i ung alder, mens de aller fleste starter i voksen alder. Uansett hvor du er i livsløpet, så er vi her for deg. Det vil du kjenne på hvordan du blir tatt imot og ivaretatt, helt fra første gang du kommer inn døren. Det er aldri for sent å begynne.
Vi er opptatt av kvalitet, trygghet og forutsigbarhet. Hos oss kan du forvente det beste tilbudet for deg og dine barn. 

 

Våre verdier

De aller fleste har kun kjennskap til kampsport gjennom media eller film. Folk som sloss, folk i bur eller folk som flyr gjennom luften og knuser planker med hodet. Det er noen som gjør dette, men det er mange flere som ikke gjør det.

" Med store krefter, kommer det et stort ansvar" - Onkel Ben i Spiderman, sier dette til Peter Parker aka Spiderman, der han sier at han må bruke superkreftene til å hjelpe andre mennesker.
Hvis du sammenligner det å lære kampsport som å få superkrefter, er du kanskje ikke så langt unna sannheten for noen.  Mange får et bedre selvbilde, føler seg sterkere, forbedrer livskvaliteten og dette kan bidra til å endre livet. Det kjennes nesten ut som å få superkrefter.
I tegneserier er noen med superkrefter helter, mens andre er skurker. De som blir superhelter har noen ting til felles. I tillegg til superkrefter har  de har rollemodeller som lærer dem å holde egoet i sjakk, setter grenser, regler og bygger dem opp på en positiv måte.
Siden vi gir ut "superkrefter" er vi vårt ansvar bevisst. Vi må være de gode rollemodellene, mentorene, som hjelper våre utøvere å utvikle sitt sportslige potensiale maksimalt på sitt nivå. Men like viktig er det å lære hvordan å oppføre seg ved å hjelpe hverandre å bli gode medmennesker og verdensborgere. Dette gjelder helt fra de minste barna, der de lærer at det ikke er lov å bruke vold, men skal løse konflikter gjennom å snakke. Makter de ikke dette, sier vi det samme som skolen og foreldrene. Det skal ty til en voksen de stoler på.
I forhold til voksne utøvere er vi klinkende klar på at det ikke er en menneskerett å lære kampsport hos oss. Vi setter krav til rent rulleblad og at de ikke bruker narkotiske stoffer. Vi har nulltolleranse i forhold til misbruk av vold.

Vårt mål er å forbedre livskvaliteten til alle som bruker tid hos oss, enten du går her i mange år eller bare er innom for en periode. Dette gjør vi ved å overføre kunnskap, holdninger og verdier som man kan ha nytte av i hverdagen.

Miljøet vi skaper på denne måten gjør oss unike.

 

Vårt Mål

Vårt mål er å hjelpe mennesker til å skape et solid fundament for økt selvtillit, bedre fysisk form og evne til å forsvare seg selv psykisk og i verste fall fysisk, gjennom å lære disiplinen og filosofien vi formidler med kampsport som verktøy.

- Vi har fokus på er å skape et læremiljø som beriker våre medlemmer uavhengig av alder, kjønn og grunnform.

- Vårt oppdrag fra første gang du kommer gjennom døren hos oss er å støtte og hjelpe deg, ved å dra nytte av trygg kampsporttrening i et trygt og samarbeidsorientert miljø.

- Vi har ikke hovedfokus på konkurranser, stevner og turneringer, selv om det er noen som konkurrerer.

- Vi fokuserer mer på kampsporten enn på det å drive idrett.

- Kampsport blir ofte sett på som kun en serie med fysiske teknikker man må lære seg, på KKS omfatter kampsport også en filosofisk holdning og innfallsvinkel til livet som gir medlemmene verktøy for så vel selvforsvar og fysisk helse som for psykisk helse. Vi ønsker å bidra til å skape mennesker som er et positivt tilskudd til samfunnet vi lever i.

Hos oss finner du alt fra militært befal, leger, lærere, sekretærer og snekkere. Vi underviser barn/ungdommer som er best i sin klasse på skolen og barn/ungdommer med lærevansker og atferdsproblemer.

På KKS gjør vi plass til dem alle, slik at de får anledning til å skape en bedre og mer givende livsstil for seg selv og andre gjennom kampsport.