Kickboxing-banner

Kickboxing (15+)

Lund: Mandag og onsdag 19.00-19.45/20.00-21.00

Vågsbygd: Mandag og onsdag 19.00-19.45

KKS tilbyr to kickboxinggrupper, en for nybegynnere og en for viderekomne. Nybegynnergruppen trener både ved Lund og i Vågsbygd. Gruppen for viderekomne trener kun på avdeling Lund.

Om Kickboxing

Kickboxing er en kombinasjon av boksing og karate, basert på slag og spark med hender og føtter (ikke albuer eller knær). Den viktigste grunnen til at denne kampsportgrenen har økende popularitet som treningsform er at det er innmari gøy. Som treningsform styrker den kjernemuskulaturen og bedrer balanse og kondisjon. Det er også godt å selv kunne regulere intensitetsnivået.

Hva vi trener

Nybegynnergruppene er vårt lavterskeltilbud til deg som ikke har trent kickboxing tidligere. Her går vi gjennom det grunnleggende, og øker intensiteten i tråd med din utvikling. Treningsøktene fokuserer på teknisk kickboxing, hovedsakelig av slag og spark i luften eller mot pads med en treningspartner. Vi vier liten tid til styrketrening i disse øktene, men ønsker du det finnes det andre muligheter ved senteret. Dette første året vil det være lite sparring.

Etter et år på nybegynnerpartiet er formen og forståelsen din sannsynligvis så god at du kan begynne på partiet for viderekomne. Disse holder noe høyere intensitet, og du vil lære mer avanserte teknikker. Vi begynner med lett, kontroller sparring, eller såkalt lettkontakt. Alle tar vare på hverandre og sørger for at det ikke skjer noen skader. Vi har aldri opplevd at utøvere har blitt skadet på trening som følge av for hard kontakt. Slik skal vi fortsette å ha det.

Konkurranse

Deltakere på partiet for viderekomne har mulighet til å trene på sparringspartiet eller konkurransepartiet i tillegg dersom de ønsker det.

Vi driver ikke med rekruttering til konkurranse, men hvis du ønsker å konkurrere kan du ta kontakt med oss om det. Medlemmer i KKS som vil konkurrere må betale en ekstra kontingent til idrettsklubben Kristiansand Kampsportklubb. Idrettslaget har eget styre og vedtekter, og er med i Norges Kickboxingforbund. Klubben holder egne konkurransetreninger. Minstekravet for å delta på disse er gult 2. For å delta i konkurranser i regi av Norges Kickboxingforbund kreves minst oransje belte.

Gradering

Det avholdes gradering to ganger i året. Beltefargen gir instruktøren og dine treningspartnere en pekepinn om ditt nivå, slik at de kan tilrettelegge treningen din på en god måte. Det kan gi ekstra motivasjon underveis hvis man har noe å strekke seg etter. Stripetester er et viktig verktøy for dette. Hvert oppmøte på trening registreres i medlemslogg.no og 8 oppmøter tilsvarer en stripe på beltet.

Nybegynner?

Som regel kan du låne utstyr første gang du kommer. Det kan være stor pågang, så kom gjerne 20 minutter før treningen begynner, i treningstøy uten metall eller glidelåser som kan skrape opp mattene. Vi trener barbent.

Startpakken koster 1500,- og inneholder det viktigste du trenger av utstyr og informasjon det første året. Behovet for beskyttelsesutstyr varierer med ferdighetsnivå og parti.

Ta med en venn(inne) og kom. Vi gleder oss til å ta imot deg på trening.

 

Instruktører Lund: Richard Haye, Hans Andersen, Helene Bjerke Fredheim

Instruktører Vågsbygd: Thor Martin H. Voldheim, Ruben Hornnes

privat-KrogR

 

 

 

Første-gang-voksne

Kickboksing

Utstyr

Når du melder deg inn må du ha riktig utstyr, regn med ca kr 1500.- for startpakken.
Startpakken består av alt det viktigste du trenger det første året og selges på senteret. Du kan låne utstyr på prøvetimen.
Alle er “uniformert” likt, med samme bukser og t-skjorte. Dette skaper lagfølelse.
Har du trent kickboxing en annenplass fra før og ønsker å bli medlem hos oss, trenger du å kjøpe deg “uniformen vår”.

Vi ønsker at våre medlemmer har best mulig beskyttelsesutstyr slik at de kan føle seg trygge.
Behovet for beskyttelsesutstyr endrer seg etterhvert som du øker i ferdighetsnivå og skifter parti.

Gradering
I kickboxing som i andre kampsporter, blir det avholdt graderinger ca 2 ganger i året. Når du består en gradering skifter du beltefarge. Beltefargen gir instruktøren og dine medelever en pekepinne på hvor ditt nivå ligger, slik at de kan gi deg best mulig trening.
Du kan finne ut mer om hvordan det fungere ved å klikke deg inn her.

Stripetester
Oppmøte og treningstid gir kunnskap og resultater. Stripetester er ment som et viktig verktøy  å holde deg motivert underveis.
Du kan følge med på oppmøtet ditt via medlemslogg og hver 9ende treningstime utløser en stripe på beltet. En stripe symboliserer hvor nærme du er til å prøve deg på neste belte. 

Vil du vite mer om stripetester kan du klikke her.

Sparring/ Kamp:
Treningen og tryggheten din bygges opp gradvis på en slik måte at sparring/kamp blir en naturlig del av  din utvikling.
Det første 9- 12 måneder året er det ingen fri sparring. Vi gjør noe som heter oppgavesparring, noe som gjør at ting er forutsigbart og enkelt å få til.
På vidergåendepartiet begynner vi med lett, kontrollert sparring, eller lettkontakt. Alle tar vare på alle og sørger for at alt skjer i trygge former. 

Det fleste som er skeptiske til sparring før de starter, blir alltid overasket over hvor komfortable og flinke de er når de endelig begynner med å sparre.
På grunn av måten vi bygger opp treningen og utøverene våre, har vi ALDRI hatt noen skader som skyldes for hard kontakt på trening mellom utøverene våre. Dette er noe vi er stolt av.

 

Kickboxing og konkurranse

Konkurranser og stevner finners, men det er valgfritt, og det er 100% ditt valg. Vi spør ikke deg, du spør oss, om du ønsker å forsøk å konkurrere, 
Hovedsaken til at så få ønsker å konkurrere er at det krever masse ekstra tid til trening, og masse penger til reising, hotel osv.
Alle som ønsker å trene på konkurransepartiet må være medlem av idrettsklubben Kristiansand Kampsportklubb.
De som ønsker å konkurrere og trene i klubben må betale egen kontingent til klubben. Klubben er et idrettslag med eget styre og vedtekter som er med i Norges Kickboxing Forbund og NIF. 

Klubben holder egne konkurransetreninger for konkurransepartiet.
Her må du minst ha de grunnleggende ferdighetene for å kunne delta,
vi har satt gult 1 som minstekrav.
For å få lov til å delta på konkurranser i regi av Norges Kickboxing Forbund må du minst ha oransje belte.

Her er en beskrivelse av grenene det konkurreres i.

Pointfighting
Det er stopp mellom hvert treff som er av lett kontakt.
Hurtighet, bevegelse, oversikt og gode tekniske kvaliteter preger denne grenen.
Har fatt stor underholdningsverdi fordi utøverne ønsker å vise sine ferdigheter og finesser
i eksplosive angrep selv om styrke i slag og spark er av lett karakter.
Kroppsbeherskelen går her på kvalitative teknikker, mykhet, koordinasjon og hurtighet.
Internasjonalt er deltagelsen i point fighing stor.
Utkjempes på matte.

Lettkontakt
Som fullkontakt, men hvor styrken i slag og spark er betraktelig mindre.
Utøvere må vise det samme som i fullkontakt, men må kunne beherske og kontrollere seg selv.
Har en høyere aktivitet da styrken ikke er avgjørende. Vil gjøre overgangen til fullkontakt enklere.
Utkjempes på matte.

Fullkontakt
Kan sammenlignes med boksing, da alle disse ingredienser er tilstede i tillegg til bruk av bein på samme treffpunkter som med armene.
Er en krevende fysisk utøvende gren, der kondisjon, temposkifte og styrke har en sentral rolle.
Er ikke preget av så mange finesser som pointfighing, men nivået hever seg hele tiden.
Kombinasjon armer og bein er vektlagt. Har også fatt stor underholdningsverdi, da vi kan oppleve høy intensitet og innsats.
For å kunne delta i fullkontakt, må man, som i boksing, gjennomføre minst tre merkekamper (bronse, sølv og gull) for å kvalifisere seg.
Utkjempes i boksering.

K1
Kan sammenlignes med fullkontakt/ Thai boksing (uten abuer). K1reglene tillater bruk av knær og lave spark til lårene.
K1 er en krevende fysisk utøvende gren, der kondisjon, temposkifte og styrke har en sentral rolle.
For å kunne delta i K1, må man, som i Fullkontakt, gjennomføre minst tre merkekamper (bronse, sølv og gull) for å kvalifisere seg.
Utkjempes i boksering.

Kickboxing Kristiansand

 

 

 

 

 

 

 

 

hjelp-jeg-er-ny