barn-og-kampsport

Kampsport for barn

Barnegruppene er delt opp etter alder, hvert alderstrinn/ gruppe har en egen tilnærming og undervisningsplan tilpasset alder og modenhet.
Vi har samme opplegg og tilbud for barn i begge våre avdelinger på Lund og i Vågsbygd.
Det har etterhvert blitt stor pågang, spesielt i starten av skoleåret, så plass på at du bestiller plass og sikrer poden mulighet til å trene med oss.

For de minste barna, har vi utarbeidet et opplegg som heter FORELDRE & BARN, der foreldrene/foresatte & barna gjør aktivitetene "sammen". Meningen er at barnet skal ha 100% oppmerksomhet fra foreldren/foresatten under hele treningen. Fokuset i tillegg til det fysiske, er kommunikasjon mellom voksen & barn, både verbal og nonverbal.

Foreldre & småbarn 4-5 år
tirsdag kl 17.00- 17.40

Foreldre & barn 6-7 år
torsdag kl 17.00- 17.40

Kampsport123  junior 8- 11 år
mandager & onsdager kl 17.00- 17.45

Kampsport123 tungdom 11- 14 år
mandager & onsdager kl 18.00- 18.45

Kampsport 123 junior og kampsport123 ungdom er et fantastisk opplegg der vi rullerer på Kickboxing- Brasiliansk Jiu Jitsu- Kali Self Defence.
Vi har fokus på en kampsport i en måned, før vi bytter tema. Dette er superpopulært og det gir barna et godt og allsidig kampsportgrunnlag. Når ungdommen blir 14 år kan de velge å spesialisere seg og trene den kampsporten de trives best med.

Enkelt å komme igang.

- Vi tar inn nye medlemmer på hver trening hele året, så bestill en gratis prøveuke
- Flott om en voksen er med under prøveuken.
- Velg om dere vil trene i Vågsbygd eller på Lund.
- Kom innom ferdig skiftet minst 20 minutter før treningen starter, slik at vi kan hjelpe ditt barn å finne seg til rette, på en trygg og hyggelig måte.

Treningsleirer, seminarer og ferier.

Utover de vanlige treninger har avholder vi 2 helgesamlinger i året, der vi inviterer flinke instruktører til å holde spennende treningstimer i løpet av helgen. Deltakelse er valgfritt, men det er noe de fleste barn er med på.
- Det er en fin måte å få bli bedre kjent med treningskompiser og lære nye ting.
- Sommerleir og Juleleir er to faste eventer som arrangeres på kampsportsenteret på Lund.
- De varer 2 timer på fredag, lørdag og søndag, ingen overnatting eller reising.
- Vi legger ikke opp til noen reiser eller stevner for barnegruppene utover de 2 årlige leirene.
- Datoer for alt ligger på terminlisten nesten et år i forveien slik at dere kan lettere planlegge.
- Det er  alltid link til informasjon og priser.
- Vi følger skoleferien, så regelen er; Er det skolefri, så er det treningsfri.

Dugnader, lotteri, kakesalg, komiteer og andre ting.

Vennegrupper, fotballkamper, loddsalg, dette er alle ting som tar tid når du har barn.
Vi ønsker ikke å være på den listen, dere skal slipper å bake kaker, selge lodd og toalettpapir eller telle varer.
Vi skal ikke stjele deres tid.
Det er en av de mange fordelene ved å trene på en profesjonell kampsportsenter. 
Hvis forutsigbarhet og kvalitet er viktig for deg, prøv oss.

Trygghet.

-Kampsport er mer enn en helårsaktivitet, det er en aktivitet du kan holde på med hele livet.

På KKS får alle være med fra dag en, det vil aldri være slik at du eller barnet ditt ikke er god nok. Vi har mange som trener hos oss som ikke finner seg til rette på fotballbanen eller i tradisjonelle idretter. Mange tenker natulig nok, at kampsport er noe du gjør alene, men for å kunne utøve kampsport, må du ha en partner. Det er alltid noen som kan mer enn andre, kulturen hos oss er at vi alltid hjelper hverandre til å bli bedre. Vi ser ikke bare etter de sterke, vi ønsker alle velkommen, uansett utgangspunkt. Vårt mål er å kunne være med på prosessen med å gjøre alle sterkere, både fysisk og mentalt. Når du melder dine barn inn i KKS, forvent mer enn bare kampsporttrening.

Med konstant fokus, på gode holdninger, sunne verdier, kosthold, kommunikasjon og positiv tilbakemelder, har vi som mål å styrke selvbildet til alle som bruker tid sammen med oss. Dette er ting som vi er sikre på, vil være til nytte for dem nå og i fremtiden, i alle livets arenaer, på skolen, på universitet, på jobben, på et jobbintervju, eller i samspill med andre mennesker. Vi syntes at det er verdifullt at våre instruktører strever etter å være gode forbilder, som holder det vi lover og gjennomfører det vi sier vi skal gjøre.

Barn som er overaggressive og utagerende, lærer å tone det ned og få bedre kontroll, mens barn som er litt sjenerte og stille, lærer å komme seg ut av skallet. Vi har mange solskinnshistorier om barn som har endret adferd til det bedre etter noen år hos oss.

Å trene kampsport hos oss vil ikke løse alle problemer, da det er mange andre faktorer som spiller inn som barn er utsatt for, flere timer i døgnet, som har større innytelse enn de få timer som de er oss hos.

Likevel så skal KKS være en trygg havn, en plass med positivitet, mestringsfølelse, gode rollemodeller, der de blir sett og tatt vare på.

Vi ønsker at alle som har trent hos oss, vil kunne se tilbake om noen år og føle at vi har vært et positivt bidrag i livet.
Det er ikke bare kampsport du betaler for, men du betaler for alt annet som er et resultat av å trene kampsport på KKS.

Aspirantprogrammet.
Legg merke til hvor mange hjelpeinstruktører vi har som er en del av Aspirantprogrammet. Aspirantprogrammet er en mulighet for ungdom på KKS som har et langsiktig fokus og ønsker mer enn å bare beherske kampsportteknikker. Aspiranter får være med som hjelpeinstruktører på juniorgruppen, der de får opplæring i å være enda bedre til å se og kommunisere med andre. Å være trygg på å snakke i forsamlinger og å være god til å se og hjelpe andre, er noe som kan være med å bidra til å skape gode fremtidige ledere og motivatører.

Hva du tror det er.

De fleste har hørt om Karate, Judo og Bruce Lee, de vet at svart belte er det beste, og de som trener kampsport er helt ville og det til og med finnes kampsporter der folk slåss i bur.
Noen sparker, noen slår, noen går i hvite drakter andre ruller på gulvet, er det selvforsvar? Fullkontakt? Våpentrening? Er det trygt? Et galehus? Kickboxing eller Karate? Blir jeg tatt godt imot? Spørsmålene er mange, det er forståelig at det er vanskelig å vite hva og hvor du eller ungdommen din skal trene.

Det er egenlig noe annet:

Hva kampsporten heter betyr egentlig veldig lite, det viktigste er at det er gøy, variert trening i trygge, sunne omgivelser, der instruktørene har de nødvendige kvalifikasjoner og fremmer gode verdier. Misbruk av kampsport som brukes mot gjevnaldrende kan få store konsikvenser. Derfor er det viktig at hodet er med.  Det er viktig for oss å formidle at å kunne kampsport, er å ha nok selvtillit og være sterk nok til å ikke sloss. Det er noe som vi strever etter, uansett alder.

Vi bruker våre mest erfarne instruktører som barnetrenere, slik at vi er sikker på at de får den beste treningen som vi kan tilby.

Vi har hatt stor suksess med ukens grønnsak. Hver uke velger vi ut en ny grønnsak, som blir ukens grønnsak. Avtalen er at i løpet av uken, skal alle forsøke ukens grønnsak minst en gang. 6 tygg og svelg x 3. Liker du det ikke er det fordi du enda ikke er stor nok. Neste gang grønnsaken kommer igjen er du blir større og vil du sikkert like det bedre.
Vi har fokus på å spise mer av det som er sunt. Å kunne bevistgjøre at det vi putter inn i kroppen har innvirkning på hvordan vi har det.
Vi oppfordrer til å kun spise søtsaker og drikke brus på lørdager. Vi har hatt barn som har begynt å spise grønnsaker som ikke gjorde det tidligere.
Vi har også hatt hele familier som har foretatt livstilsendring, der ukens grønnsak har vært det lille de trengte for å komme igang.

Et innblikk i barneprogrammet

 

 

 

Her finner du en kjap forklaring for hvordan du og ditt barn kommer igang.

hjelp-jeg-er-ny

hjelp-jeg-er-ny