Brasiliansk Jiu Jitsu (+15 år)

Hovedtreningene:
tirsdag og torsdag 19.15-20.45

Egentrening: (Åpen matte for medlemmer)
mandag og onsdag 09.00- 10.00 (Lund)
lørdag 10.00-11.00 (Vågsbygd)
søndag 17.30- 18.30 (Lund)

Sted: Lund og Vågsbygd

Instruktører Lund: Richard Haye og instruktørteamet
Instruktører Vågsbygd: Hugo Ursvik, Ralph Pagano og instruktørteamet

Sted: Lindesnes

Tirsdager & Torsdag 20.00- 21.30
Instruktør: Algirdas Vainauskas tlf 994 63 105


Velkommen til en av Sørlandets største og mest stabile Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ)grupper. Vi er for tiden over 100 voksne, med en stor andel av kvinner, fordelt på klubber i Kristiansand på Lund og Vågsbygd og på Lindesnes.
Vi har høy snittalderen og stor bredde på våre utøvere, noe som gjør at det er trygt og enkelt å komme igang hos uavhengig av kjønn eller alder.

Om Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ)

BJJ kan forklares som kompleks problemløsning under ekstrem stress, der du lærer å benytte tyngdekraft, moment og vektstangprinsippet for å forsvare deg mot, og kontrollere, en større og sterkere motstander, stående og når man havner nede på bakken. 

Har man først havnet på bakken finnes det flere dominante posisjoner som det er gunstig å være i. Kunsten er å kjenne til disse posisjonene, og hvordan man kan komme inn i eller ut av dem.
Som treningsform har BJJ stor effekt på koordinasjon, kroppsbevissthet, kondisjon, fleksibilitet og kjernemuskulatur. Du vil garantert komme i form om du møter opp på alle treninger.

I tillegg til de fysiske er det en del psykiske fordeler som har overføringsverdi til livet utenfor matten. En av de viktigste tingene BJJ-trening lærte meg, er evnen til å slappe av og tenke klart i stressende situasjoner.

På grunn av effektiviteten til BJJ er en av grunnene til at del kvinner velger BJJ som sin foretrukne treningsform. Du vil derfor bli møtt av er et godt blandet klasse med menn og kvinner i alle aldre. Vi har veldig mange som begynte å trene, uten forkunnskaper, når de var over 40 og 50 år, og de holder koken fremdeles.

Alle hjelper alle:

Den første tiden er ofte litt forvirrende, med mange nye ting å lære, og i tillegg gjerne litt utenfor komfortsonen. Du trenger ikke være redd. Måten vi gjør det på er at alle som er nye, blir tildelt en partner med nok erfaring til å veilede deg gjennom hele treningen. Det er lett å føle at du kommer som ny og noen andre må hjelpe deg. De fleste tenker at de ødelegger treningen til partneren. Den som hjelper ble mottatt og veiledet på samme måte. Når du har trent noen måneder skal du hjelpe noen nye, så det er litt som "pay it forward".
Einstein sa, "hvis du ikke klarer å forklare det til en femåring, slik at de forstår det, kan du det ikke godt nok." 

På Kristiansand Kampsport Senter hjelper vi hverandre, ved å forklare, lærer vi det bedre selv. Vi lover at du vil bli overrasket over hva du kan få til sammen med oss.

Høy andel med kvinner

Kristiansand Kampsport Senter har høy andel med kvinner som trener, dette gjelder også for Brasiliansk Jiu Jitsu.  Vi er veldig opptatt av at alle skal føle seg trygge og ivaretatt, derfor legger vi opp til at alle klasser er tilrettelagt for både menn og kvinner. Brasiliansk Jiu Jitsu ( BJJ) populær blant kvinner som en form for selvforsvar. Fokuset er å gi trygghet og effektive virkemidler når man ligger på bakken med noen tyngre og sterkere over seg. Å bli mer komfortabel i slike situasjoner, sammen med teknikkene du lærer for å komme deg ut av dem, gir stor selvtillit og trygghet.

Hva skjer første gang, jeg er litt nervøs.

  • Det er normalt å være nervøs, alle har en grad av nervøsitet når vi prøve noe ukjent med ukjente mennesker for første gang.  Vi er klar over dette og har gjennom 35 år kommet frem til en måte å møte nye medlemmer på som får 99% til å slappe av. Den siste 1 % får en ekstra klem og det pleier å ordne seg.
  • Når du kommer første gang, blir du møtt i døren. Det kan være stor pågang, så kom gjerne 20 minutter før treningen begynner.
  • Vil setter sikkerhet først og vil at du skal fylle ut et sikkerhetskjema, så vi vet du er frisk og forstår hvordan du skal oppføre de på trening.
  • Vi viser deg garderober og toaletter og finner en drakt til deg om vi har. Ha treningsbukse og t-skjorte uten metal eller glidelås, i tilfelle vi ikke har nok lånedrakter.
    (Du låner en drakt første gang du kommer, mot at du leverer den nyvasket tilbake på neste trening. Hvis den ikke returneres går vi ut fra du vil beholde den, og fakturerer deg full pris).
  • Når du har kledd deg, så viser vi deg rundt inni salen og finner noen hyggelige folk du kan snakke med frem til treningen starter.
  • Vi forklarer deg hvor du skal stå, finner en partner som hjelper deg gjennom økten og forklarer deg alt underveis.
  • Yeps, så enkelt er det å komme igang.
  • Ta gjerne med en venn(inne) eller kom alene.

Når og hvordan?

De aller fleste trener på kveldsøktene på tirsdag og torsdag 19.15- 20.45. Kveldsøktene er med en instruktør som setter opp og styrer treningene. Til å begynne med hjelper instruktøren med å finne riktig partner til deg. Etterhvert som du blir kjent og vi vet at du føler deg trygg,  er det fritt frem å velge noen du ønsker å trene med. Vi tar ansvar for å sørge for at du har hjelp og finner deg til rette.

Mange mulighet

Brasiliansk Jiu Jitsu er grenen hos oss som har flest treningsmuligheter for helt nye. Med hele 6 økter hver uke går det fint å mikse og matche for å få tidene til å passe deg. De som jobber skift, har ungene annen hver uke, eller har det litt fritt på jobben/ studiene setter utrolig pris på å kunne få inn trening morraer, kvelder og helger.

Trening med instruksjon.

For å få den beste innføringen og mest ut av treningene, anbefaler vi å få med deg flest mulige kveldstreninger på tirsdags og torsdags-kvelder kl 19.15- 20.45. For de aller fleste passer det best å trene 2 ganger i uken og hovedsaklig på kvelden.

Kveldstreningene er lagt opp slik at en instruktør tar deg gjennom hva du trenger å lære steg for steg. Etter hver forklaring øves den forklarte delen med en partner som gjerne kan litt mer enn deg. I tillegg til at du har en instruktør som veileder deg, har du alltid en partner å øve med. Folk som opplever dette for første gang på prøvetimene sammenligner opplevelsen som å være på en PT-time.

Morgentrening

Vi tilbyr morgentreninger ved avdelingen på Lund hver mandag og onsdag. Dette er selvfølgelig åpent for alle våre medlemmer, både fra Lund og Vågsbygd. Morgentreningene er bygd opp litt annerledes enn kveldsøktene, det er også færre som deltar på disse øktene, noe som er helt naturlig, da de fleste har forpliktelser på morgenen og ikke alle har fleksitid. Morraøktene er uten instruksjon, men det er alltid en instruktør eller noen som kan veilede deg. På morgenen kan du øve på valgfri teknikker eller om du ønsker å forsøke deg på rolig sparring, der du kan teste ut og finpusse på teknikkene.

Trening i helgene

Vi har tilsvarende klasse på lørdag fra 10-11 i Vågsbygd og på søndager fra 17.30- 18.30 på Lund.
Mulighetene er mange, men for å få fremgang anbefaler vi at du hovedsakelig kommer på kveldsøktene på tirs og tors.

Hos oss handler alle treningsøktene om å samarbeide for felles utvikling heller enn å bygge opp konkurranseutøvere (selv om flere av våre utøvere også gjør det bra i konkurranser). Utøvere som fokuserer på å vinne slutter når de ikke vinner lenger; utøvere som fokuserer på å lære, slutter aldri. Hvis du helst vil se på treningspartnerne som motstandere du skal “vinne” over, så er ikke KKS rette stedet for deg.

Gradering:

I Brasiliansk Jiu Jitsu ( BJJ) brukes belter og striper for å måle teknisk fremgang. Det kan ta tid å få nye belter, mer tid enn i en del andre grener, og du trenger ikke tenke på det hvis du ikke vil. Hvis du ønsker kan du få en gratis PDF med oversikt over pensum og struktur. For de fleste er det nok med egne motivasjoner i begynnelsen, og så kommer striper og belter som ekstra motiverende milepæler etterhvert.
Graderingskrav finner du her.

Tilknytning:

Kristiansand Kampsport Senter er en Roy Dean Academy, det vil si at vi er tilknyttet en anerkjent svartbelte som heter Roy Dean og trener under hans veiledning. Roy Dean er en fantastisk utøver og pedagog med bred erfaring. Han har svarte belter innen Aikido og tradisjonell Japansk Jujutsu i tillegg til Brasiliansk Jiu Jitsu, noe som gjør han til en spennende instruktør. Vi har valgt å være tilknyttet Roy Dean Academy fordi det gir oss en klar struktur, med tydelig pensum og tilgjengelige instruksjonsvideoer til alle grader. Roy Dean var en av de første som var ute med BJJ-apper og gode instruksjonsvideoer på nettet. Søk på navnet hans på YouTube, så får du et inntrykk av hans stil. Du kan også kjøpe og laste ned videoer fra nettsiden hans http://roydean.tv om du har lyst til det.

Priser

Som alt annet trenger du en engangsinvestering i utstyr. En startpakke starter fra kr 1999,- og da får du alt det du trenger, klubbdrakt, belte, rashguard.
Her kan du lese om våre månedspriser  

Lagre

Her er en veldig bra forklaring på hva Brasiliansk Jiu Jitsu går ut på.
Bør sees.

Brasiliansk Jiu Jitsu 

Hvis du har en time å kaste vekk, så kan du se denne filmen.
Det vil gi deg et dypere innblikk i BJJhistorie i California, den nye BJJhotspot i verden.

Beginners guide to BJJ.pdf

Du bladde helt ned! Gratulerer du en GRATIS E-bok til å hjelpe deg igang på BJJreisen din. Dette er en knallbra bok om du ønsker å ha et lite kunnskapsfortrinn.

Gruppebildet tatt i juni 2022

Gruppebildet tatt i desember 2019

Gruppebildet tatt i på en trening i sept 2017

Gruppebildet tatt i på en trening i mars 2016

Gruppebildet tatt i oktober 2015

Gruppebildet tatt i oktober 2014

Gruppebildet tatt i april 2012

hjelp-jeg-er-ny

Del siden vår