barn-og-kampsport

Foreldre og barn 4-5 år
Tid: Tirsdag 17.00- 17.40
Sted: Lund og Vågsbygd

Foreldre og barn 5-7 år
Tid: Torsdag 17.00- 17.40
Sted: Lund og Vågsbygd

For de minste barna har vi utviklet et opplegg der foreldre/foresatte og barnet gjør aktivitetene sammen. Tanken er at barnet skal ha den voksnes fulle oppmerksomhet gjennom hele treningen. I tillegg til fysiske øvelser (vi kaller det å “leke kampsport”) fokuserer vi mye på verbal og nonverbal kommunikasjon mellom voksen og barn.

Erfaringsmessig lærer aggressive og utagerende barn å tone ned uttrykket sitt og få bedre kontroll, mens sjenerte og stille barn lærer å komme seg ut av skallet sitt. Vi har mange fortellinger om barn som har fått det bedre med seg selv etter noen år hos oss. Selvsagt har barn mange andre arenaer i livet sitt som preger livet deres mer enn KKS kan gjøre. Men vi sikter mot å være en trygg havn der man opplever mestring, møter sunne forbilder, og blir tatt godt vare på.

Hva vi gjør:

Vårt mål er å bygge barnas selvtillit ved å legge til rette for 40 minutters positiv og meningsfull fysisk lek med en foresatt. Lekeøvelsene er hovedsakelig basert på Brasiliansk Jiu Jitsu, med enkelte slag og spark mot puter (den eldste gruppen gjør også noen få koordinasjonsøvelser med kalisticks). Denne aldersgruppen vil utforske verden, og det vil vi oppmuntre.

Små barn utvikler seg i ulikt tempo. Når vi ser at både barn og foresatte er klare for å håndtere en litt større gruppe med større utfordringer, er det tid for å flytte til en høyere aldersgruppe.

Et par vanlige spørsmål:
- Barnet mitt er 5 år, hvilken gruppe skal vi velge.
Du kjenner ditt barn best, er barnet ditt litt usikker og du føler det passer best å trene i en liten gruppe, så er det greit å starte på tirsdager.
Er barnet ditt litt mer sikker, er torsdager et alternativ, gruppen er noe større og det er flere utfordringer som passer for barn som nærmer seg skolealder.

- Jeg har en 2 barn, der den minste er bare (eks) 2-3 år, det er ikke sikkert at jeg alltid kan få barnevakt, er det greit at jeg bare ta den med?
Hele foreldre og barn programmet er myntet på at en voksen skal gi et barn 100% oppmerksomhet hele tiden. Barnet som trener skal kjenne på gleden og knytte et sterkere bånd, fordi  dette er bare noe dere har sammen. De skal føle seg viktige og sett gjennom hele treningen. Erfaringsmessig vil et mindre barn, "stjele" oppmerksomheten fra den som var tenkt å få full oppmerksomhet og vi ender opp med motsatt effekt. Det blir akkurat som hjemme, der det minste barnet som naturligvis krever/trenger mest oppmerksomhet, får det.  Hvis ikke barnet kan få din fulle oppmerksomhet i den tiden dere er hos oss, er ikke dette riktig opplegg for dere.

Utstyr

En startpakke med drakt, boksehansker, kalisticks og sekk til barnet + T-skjorte til foresatt, samt hefte med informasjon og tips til treningen koster 1500,-.

Årsplan

Vi følger skoleferiene. Er det skolefri, så er det treningsfri. I tillegg til de ukentlige treningene pleier vi å holde noen faste events gjennom året. For barne- og ungdomspartiene legger vi ikke opp til noen reiser eller stevner utover dette. Deltakelse på leirene er valgfritt, men de fleste synes det er gøy å være med hvis de har mulighet.

 • To helgeseminarer hvert år, der vi inviterer dyktige instruktører fra hele landet.
 • Sommerleir en helg i mai/juni.
 • Juleleir en helg i november/desember.

Datoer for leirene ligger alltid på årets terminliste nesten et år i forveien. Leirene innebærer ingen overnatting eller reising til andre steder. Dette er gode muligheter til å bli bedre kjent med treningsvenner, pluss at man lærer helt nye ting.

Gradering

Foreldre og barn-partiene har gradering til nytt belte to ganger i året. Alle barn som er medlemmer får gradere til nytt belte, så sant foresatte har levert ferdig skjema innen fristen for dette. Det er STOR stas å få nytt belte, så husk å melde på i tide. Datoer for graderingene finner man på terminlisten.

Tips for å motivere nølende barn før og etter trening

Det er helt vanlig at barn ikke vet hva de vil, eller blir usikre rett for de skal dra et sted. Vi er opptatt av at barna skal assosiere kampsport med lystbetont lek. Voksnes smil og positive engasjement er smittsomt: Hvis vi gjør det til en gøy lek, så blir det gøy, og da lærer barna bedre.

 • Vi driver ikke med “boksing” eller “slossing”. Snakk heller om at dere skal “leke kampsport” sammen.
 • Når vi leker kampsport, ruller vi mye rundt på gulvet, eller barnet klatrer på den voksne sin rygg eller mage. Vi har faste, gjenkjenbare leker og øvelser som instruktøren viser oss.
 • Hele gulvet er mykt så man ikke skal slå seg.
 • Det er andre barn der som også skal leke med sin voksen, men det er bare dere to som skal leke sammen.
 • Vis at du har kjempelyst til å leke med barnet, og at du gleder deg til det.
 • Når dere bestemmer dere for å begynne skal barnet få en kul svart drakt med belte til.
 • Vær bevisst på hvordan dere er sammen før og etter trening. Syng i bilen, snakk om at du gleder deg til å leke sammen, at det kommer til å bli gøy. Snakk også sammen på turen hjem om hva som var gøy på trening.

Regler for voksne som leker kampsport med barn

 • Søk blikkontakt og smil mye.
 • Gi kun positivt forsterkende tilbakemeldinger når dere leker kampsport sammen. Hvis barnet gjør 60% feil, så roser vi de 40% de gjorde riktig. Bruk ord som “jaaa”, “kjempebra”, “superbra”. Gi ekstra mange high-fives hele tiden.
 • Ikke forvent at barnet skal klare kampsportteknikker. Så fort dine forventninger overstiger barnets evner, vil de assosiere kampsport med en vond følelse av utilstrekkelighet.
 • Husk at barn vil leke med deg, ikke lære fra deg. Læringen kommer av seg selv når leken er gøy.

Velkommen

Hos oss får dere alt dere har betalt for. Undervisningen blir gitt av de mest erfarne instruktørene, og vi krever aldri at dere skal bruke tid på dugnad, kakebaking, varetelling, vaffelsalg, dorullsalg, loddsalg eller lignende skjulte utgifter.

Vi tar inn nye medlemmer hele året. Alle kan bestille en gratis prøveuke før de bestemmer seg for om de vil være med. Kom ferdig skiftet 20 minutter før tiden første gang slik at vi kan bli litt kjent med dere og svare på eventuelle spørsmål før dere begynner.

Vær velkommen!

Her finner du en kjap forklaring for hvordan du og ditt barn kommer igang.

Her finner du en kjap forklaring for hvordan du og ditt barn kommer igang.

mobbing-2014

IMG_6539

IMG_6506

hjelp-jeg-er-ny