barn-og-kampsport

Foreldre og barn 4-5 år
Barnehagebarn
Tid: Tirsdag 17.00- 17.40
Sted: Lund og Vågsbygd

Foreldre og barn 6-7 år
Førsteklassinger
Tid: Torsdag 17.00- 17.40
Sted: Lund og Vågsbygd

Vi har over 15 år, utviklet et unikt opplegg der foreldre/foresatte og barnet gjør en aktivitet sammen med kampsportøvelser som verktøy.
På Foreldre & Barn-treningen får barnet ditt, din fulle oppmerksomhet.  Fordi dere trener sammen klarer dere å skape varige minner.

Vi som foreldre føler til tider at det er vanskelig i en travel hverdag med barnehage, jobb, søsken og ipad å få nok "en til en" tid til våre barn.
Ved å bruke 1 time, en kveld i uken på Foreldre og barn-treningen (F&B) gir vi dere et arena i en trygg, spennende og strukturert tilværelse å styrke båndet mellom barn og voksen.
I tillegg til fysiske øvelser (vi kaller det å “leke kampsport”) fokuserer vi mye på verbal og nonverbal kommunikasjon mellom voksen og barn.
Vi har mange fortellinger om barn som har fått det bedre med seg selv etter noen år hos oss. Selvsagt har barn mange andre arenaer i livet sitt som preger livet deres mer enn KKS kan gjøre. Men vi sikter mot å være en trygg havn der man opplever mestring, møter sunne forbilder, og blir tatt godt vare på.

Hva skjer når vi kommer og det går ut på:

Vårt mål er å bygge barnas selvtillit ved å legge til rette for 40 minutters positiv og meningsfull fysisk lek med en foresatt.
Lekeøvelsene er hovedsakelig basert på Brasiliansk Jiu Jitsu, med enkelte slag og spark mot puter (den eldste gruppen gjør også noen få koordinasjonsøvelser med kalisticks). Både den voksne og barnet skal trene og begge skal ha treningstøy uten metall eller glidelåser, da dette ødelegger de myke mattene

- Når dere kommer første gang er det viktig at dere kommer 10 minutter før. Dere vil bli møtt av en av våre instruktører i inngangsdøren.
- Ta av skoene og sett dem i hyllen, dere skal trene barbeint.
- Vi hilser mest på barnet ditt og litt på deg.

Vi lærer dere de 4 reglene (det er greit om dere har snakket om dette i forkant)

1-  Smil
2- Vi må bare gå, inni salen, de som løper kan skade seg.
3- Vi rører bare vår egne ting, men vi kan se på alt.
4- Smil

- Vi viser dere rundt og viser hvor dere skal sitte.
- Vi forklarer dere hva som kommer til å skje når klassen starter og vi tar opprop.
- Når timen starter, hilser vi på alle de nye.
- Alle får greie på UKENS GRØNNSAK.
- Vi har noen faste oppvarmingsleker som vi viser og dere skal gjøre sammen.
- Vi forklarer dere øvelsene underveis, det er viktig at du som voksen forsøker å gjøre det akkurat som vi forklarer. Skulle vi forklare det på en måte dere ikke forstår, si ifra, så hjelper vi dere underveis. Det er lik struktur på de fleste treningene, så du vil komme inni det ganske kjapt hvis du er på.
- På slutten av treningen har vi en kampsport-hinderbane der vi får ut resten av energien. Det er superviktig at foreldrene heier og gir av seg selv, for å skape god stemning.
- Etter hinderbanen finner barnet foreldrene og vi setter oss og avslutter treningen med bukk og high fives.

- Dere får med infomappe med kontrakt og info, som dere kan ta med hjem og lese.

- Om dere bestemmer dere for å starte, må dere kommer dere 20 min før på neste trening, slik at vi har tid til å ta imot kontrakten og at dere kan kjøpe utstyr. Lever kontrakten som dere har fylt ut hjemme, kjøp startpakken i resepsjonen, vi tar kort.

Utstyr

En startpakke med drakt, boksehansker, kalisticks og sekk til barnet + T-skjorte til foresatt, samt hefte med informasjon og tips til treningen koster fra kr 1599,-. Vi har alt i resepsjonen, så dere kan bare ta med kort og kjøpe det ved oppstart.

Mange får alt dekket av fritidsfondet.

Formålet med Fritidsfond er å sikre en bredere deltakelse og inkludering av flere barn og unge i organiserte fritidsaktiviteter som går over tid når familien ikke har økonomi til å betale dette selv.
Fritidsfondet gjelder for barn og unge opp til 18 år i Kristiansand kommune.

Hva kan du søke om støtte til?

 • Kontingent og nødvendig utstyr til barn og unge som skal delta i en organisert fritidsaktivitet.
 • Enkeltturer, aktiviteter, turneringer og lignende som hører til den organiserte aktiviteten.

Maksimalt stønadsbeløp pr år er 10 000 kroner for alle utgifter knyttet til aktiviteten.

Klikk her for å søke

Dugnader og annen tidstyveri.

Vi har ikke noen form for dugnadsarbeid hos oss. Dere vil aldri trenge å selge en eneste kake, rumpetørk eller loddbok. Vi har de samme treningsdager hele tiden, den eneste gangen dere bytter treningstid er når dere bytter gruppe. Å være medlem hos oss skal oppleves som forutsigbart og enkelt.

Priser
Priser finner du her

På foreldre og barnepartiet er det kun barnet som er betalende medlem.
(med mindre de voksne vil trene selv på våre andre tilbud)

 

Tips for å motivere nølende barn før og etter trening

Det er helt vanlig at barn ikke vet hva de vil, eller blir usikre rett for de skal dra et sted. Vi er opptatt av at barna skal assosiere kampsport med lystbetont lek. Voksnes smil og positive engasjement er smittsomt: Hvis vi gjør det til en gøy lek, så blir det gøy, og da lærer barna bedre.

 • Vi driver ikke med “boksing” eller “slossing”. Snakk heller om at dere skal “leke kampsport” sammen.
 • Når vi leker kampsport, ruller vi mye rundt på gulvet, eller barnet klatrer på den voksne sin rygg eller mage. Vi har faste, gjenkjenbare leker og øvelser som instruktøren viser oss.
 • Hele gulvet er mykt så man ikke skal slå seg.
 • Det er andre barn der som også skal leke med sin voksen, men det er bare dere to som skal leke sammen.
 • Vis at du har kjempelyst til å leke med barnet, og at du gleder deg til det.
 • Når dere bestemmer dere for å begynne skal barnet få en kul svart drakt med belte til.
 • Vær bevisst på hvordan dere er sammen før og etter trening. Syng i bilen, snakk om at du gleder deg til å leke sammen, at det kommer til å bli gøy. Snakk også sammen på turen hjem om hva som var gøy på trening.

Regler for voksne som leker kampsport med barn

Dine forventninger og hva dine barn skal få til er ikke viktig. Alle barn er forskjellig og de utvikler seg i forskjellig tempo. Husk det viktigste er at de opplever dette som gøy og at det kjenner mestring. For å få til dette gir vi deg noen ting å ha fokus på.

 • Søk blikkontakt og smil mye.
 • Husk vi er her for å bygge opp ungene.
 • Gi kun positivt forsterkende tilbakemeldinger når dere leker kampsport sammen. Hvis barnet gjør 60% feil, så roser vi de 40% de gjorde riktig.
 • Bruk ord som “jaaa”, “kjempebra”, “superbra”. Gi ekstra mange high-fives hele tiden, gi barnet ditt .
 • Ikke forvent at barnet skal klare kampsportteknikker. Så fort dine forventninger overstiger barnets evner, vil de assosiere kampsport med en vond følelse av utilstrekkelighet.
 • Husk at barn vil leke med deg, ikke lære fra deg. Læringen kommer av seg selv når leken er gøy.
 • Ha fokus på strukturen, gå frem som et godt eksempel. Når instruktøren forklarer er det viktig at foreldrene også følger med, da det er du som skal gjøre øvelsen etterpå, akkurat slik den ble forklart.
 • Vi kjefter ikke hos oss.

 

Et par vanlige spørsmål:


-
Barnet mitt er 5 år, hvilken gruppe skal vi velge?
Tirsdagsgruppen er beregnet for barn som fremdeles går i barnehagen. Alt vi gjør, fra hvordan vi kommuniserer til de øvelsene vi gjør er lagt opp etter dette.

Torsdager er lagt opp for førsteklassinger, gruppen er noe større og det er flere utfordringer som passer for barn som har akkurat startet på skolen eller nærmer seg skolealder.

Vi er klar over at barn utvikler seg i ulikt tempo og vi tar hensyn til dette. Hvis vi ser at både barn og foresatte er klare for å håndtere en større gruppe med større utfordringer, gir vi beskjed om det og åpner opp for å skifte gruppe. Husk at gruppene er tilpasset alder og modenhet. Det har ikke noen praktisk betydning i forhold til å oppnå svart belte om du prøver å få barnet ditt fortere frem. Aldersgrensen for svart belte hos oss er 18 år.
På foreldre og barnegruppene så er foreldrenes innsats og engasjement nesten viktigere for barnet enn innholdet i timen. 

- Jeg har en 2 barn, der den minste er bare (eks) 2-3 år, det er ikke sikkert at jeg alltid kan få barnevakt, er det greit at jeg bare ta den med?
Hele foreldre og barn programmet er myntet på at en voksen skal gi et barn 100% oppmerksomhet hele tiden. Barnet som trener skal kjenne på gleden og knytte et sterkere bånd, fordi  dette er bare noe dere har sammen. De skal føle seg viktige og sett gjennom hele treningen. Erfaringsmessig vil et mindre barn, "stjele" oppmerksomheten fra den som var tenkt å få full oppmerksomhet og vi ender opp med motsatt effekt. Det blir akkurat som hjemme, der det minste barnet som naturligvis krever/trenger mest oppmerksomhet, får det.  Hvis ikke barnet kan få din fulle oppmerksomhet i den tiden dere er hos oss, er ikke dette riktig opplegg for dere.

- Barnet mitt er helt vill etter Sabeltannsverd, Ninjago osv hen, fekter, slår og sparker i lek, jeg er redd for at det bare blir verre ved å sende hen på kampsport.
Erfaringsmessig lærer aggressive og utagerende barn å tone ned uttrykket sitt og få bedre kontroll over temperamentet. Hos oss vi har faste regler som er lett for barna å forholde seg til, i tillegg til at alt blir gjort i et strukturert og kontrollert setting. Dette skaper trygghet og forutsigbarhet, som er en av nøklene til å skape lykkelige barn. Vi har mange øvelser og teknikker som mange foreldre overfører til de daglige rutinene, som er med å skape struktur og regler

-  Barnet mitt er så sjenert, jeg tror at kampsport er for skremmende.
Sjenerte og stille barn har også behov for trygghet og muligheten til å lære å komme seg ut av skallet sitt. Du kan beskytte dem og ikke gjøre noe som helst og håpe at de klarer seg når de begynner på skolen, eller så kan du skyve litt på grensene og skape mestringsfølelse. Foreldre og barnetrening er en super plass for akkurat dette. Du er med hele veien, du kjenner barnet ditt best og gjør at det er trygt for barnet ditt.

 

Årsplan

Vi følger skoleferiene. Er det skolefri, så er det treningsfri. I tillegg til de ukentlige treningene pleier vi å holde noen faste events gjennom året. For barne- og ungdomspartiene legger vi ikke opp til noen reiser eller stevner utover dette. Deltakelse på leirene er valgfritt, men de fleste synes det er gøy å være med hvis de har mulighet.

 • To helgeseminarer hvert år, der vi inviterer dyktige instruktører fra hele landet.
 • Sommerleir en helg i mai/juni.
 • Juleleir en helg i november/desember.

Datoer for leirene ligger alltid på årets terminliste nesten et år i forveien. Leirene innebærer ingen overnatting eller reising til andre steder. Dette er gode muligheter til å bli bedre kjent med treningsvenner, pluss at man lærer helt nye ting.

Gradering

Foreldre og barn-partiene har gradering til nytt belte to ganger i året. Alle barn som er medlemmer får gradere til nytt belte, så sant foresatte har levert ferdig skjema innen fristen for dette. Det er STOR stas å få nytt belte, så husk å melde på i tide. Datoer for graderingene finner man på terminlisten.

Velkommen

Hos oss får dere alt dere har betalt for. Undervisningen blir gitt av de mest erfarne instruktørene, og vi krever aldri at dere skal bruke tid på dugnad, kakebaking, varetelling, vaffelsalg, dorullsalg, loddsalg eller lignende skjulte utgifter.

Vi tar inn nye medlemmer hele året. Alle kan bestille en gratis prøveuke før de bestemmer seg for om de vil være med. Kom ferdig skiftet 20 minutter før tiden første gang slik at vi kan bli litt kjent med dere og svare på eventuelle spørsmål før dere begynner.

Vær velkommen!

hjelp-jeg-er-ny

Del siden vår