Kampsport123 Junior (7- 10 år)
Tid: Mandag og onsdag, 17.00- 17.45
Sted: Lund og Vågsbygd
Denne gruppen er for dem som fra 2 til og med 4 trinn/klasse.
De fleste har hørt om noen kampsporter som Karate eller Judo, og vet at svart belte er best, eller at det finnes kampsporter der noen sloss i bur. Spørsmålene er mange, og det kan være vanskelig å vite hva man egentlig sender barna til når man sender dem for å lære kampsport.
Hovedmålet for Juniorgruppen er å bygge opp selvtillit, respekt og indre styrke, i tillegg til god koordinasjon og en grunnleggende og bred plattform av kampsporttrening, i et miljø der vi tar godt vare på hverandre. Treningen er lagt opp slik at det er flere delmål som belter (ved gradering) eller striper (for oppmøte). Kampsport123 Junior rullerer månedlig mellom tre ulike kampsportgrener – Kickboksing, Brasiliansk Jiu Jitsu og Kali Self Defence. Dette gjør treningen spennende og allsidig.
Hva vi trener:
Kort om de ulike grenene vi rullerer mellom:
- Kickboksing: Spark og slag med boksehansker. Samme sjanger som Karate, Taekwondo og Thai boksing.
- Brasiliansk Jiu Jitsu: Selvforsvar på bakken. Her lærer du hvordan du kan bruke tyngdekraften og vektstangprinsipper for å forsvare deg mot en større og sterkere motstander som får deg ned på bakken.
- Kali Self Defence: Ungdommene trener med treningsvåpen som kalisticks og nunchako for å bedre koordinasjonen. Og så er det kult å kunne, da. Vi har svært strenge regler for bruk av treningsvåpen utenfor våre lokaler.
Her er en oversikt over hvilken måneder vi trener de forskjellige kampsportene.
- Kickboxing - Januar, April, August, November
- Brasiliansk Jiu Jitsu - Februar, Mai, September, Desember
- Kali Self Defence - Mars. Juni, Oktober
Start nå:
Vi tar inn nye medlemmer hele året. Alle får en gratis uforpliktende prøveuke før de bestemmer seg for om de vil være med. Du trenger ikke å bestille tid, det er bare å møte opp. Kom i vanlig treningstøy 20 minutter før slik at vi kan bli litt kjent med dere og svare på eventuelle spørsmål før dere begynner. Det er flott om det er en voksen med første gangen, for å se hva vi holder på med.
Når dere kommer, finner vi noen som allerede har trent en stund, som trener sammen med den nye hele treningen. Dette gjør vi for å gi nye medlemmer en best mulig trygg start. Det er kjempelett å bli integrert i gruppen fordi alle blir så godt tatt imot.
Foreldres opplevelse
Verdier
Hva kampsporten heter betyr egentlig veldig lite. Det viktige er at det er gøy og variert trening i sunne omgivelser, der instruktørene har de nødvendige kvalifikasjoner og fremmer gode verdier. Å misbruke kampsportteknikker mot jevnaldrende kan få alvorlige konsekvenser. Vi sørger for at barna forstår at de ikke får benytte det de lærer utenom treningene. Derfor legger vi vekt på å fremme gode verdier, og å gjøre barna i stand til å kunne løse vanskelige situasjoner uten å utsette seg selv eller andre for fare. Vi bruker våre mest erfarne instruktører til å trene barna.
Ved KKS er alle gode nok til å være med fra dag én. Kampsport trenes med treningspartnere, og vi har fokus på å ta hensyn til hverandre og hjelpe hverandre å bli bedre på en god måte. Ingen blir benkeslitere, ingen kommer hjem fra trening uten å ha mottatt pasninger, ingen blir valgt sist. De som er sjenerte og tilbakeholdne lærer å komme ut av skallet, mens de som er litt utagerende og voldsomme lærer å tone det ned litt. Alle er med, alle bidrar, og alle har noe å lære.
Vi trener grunnleggende selvforsvar som fallteknikkker, frigjøringer, osv. Det er viktig at barna lærer å sette egne grenser, samtidig som vi er veldig strenge på å ikke bruke teknikkene utenfor våre lokaler. Når du trener hos oss blir du flink til å forholde deg til regler og strukturer, for det trenger vi om treningen skal være så trygg som mulig.
Legg merke til at gjennom KKS’ aspirantprogram er noen av utøverne fra ungdomspartiet med som hjelpeinstruktører for juniorene. Disse får opplæring i å se og kommunisere med andre. Vi tror det de lærer gjennom dette programmet kan være med å skape gode ledere og motivatører i fremtiden.
Utstyr
Startpakken koster fra kr 1599,- og inkluderer alt av klær, hansker og øvrig utstyr utøverne trenger det semesteret de trener. I den gratis prøveuka kan du låne utstyr. Kom da i treningstøy uten sko og uten glidelåser som kan skrape opp mattene.
Etter første gradering skal de også ha beskyttelsesutstyr i form av hjelm og fotbeskyttere.
Mange får alt dekket av fritidsfondet.
Hva kan du søke om støtte til?
- Kontingent og nødvendig utstyr til barn og unge som skal delta i en organisert fritidsaktivitet.
- Enkeltturer, aktiviteter, turneringer og lignende som hører til den organiserte aktiviteten.
Maksimalt stønadsbeløp pr år er 10 000 kroner for alle utgifter knyttet til aktiviteten.
Årsplan
Vi følger skoleferiene. Er det skolefri, så er det treningsfri. I tillegg til de ukentlige treningene pleier vi å holde noen faste events gjennom året. Deltakelse er valgfritt, men de fleste er med hvis de har mulighet. For barne- og ungdomspartiene legger vi ikke opp til noen reiser eller stevner utover dette.
- To helgeseminarer hvert år, der vi inviterer dyktige instruktører fra hele landet.
- Sommerleir en helg i mai/juni.
- Juleleir en helg i november/desember.
Datoer for leirene ligger alltid på årets terminliste nesten et år i forveien. Leirene innebærer ingen overnatting eller reising til andre steder. Dette er gode muligheter til å bli bedre kjent med treningsvenner, pluss at man lærer helt nye ting.
Gradering
Juniorutøvere har gradering til nytt belte to ganger i året. Datoer for disse finner man på terminlisten.
Kosthold
Hver uke velger instruktøren en grønnsak som er “ukens grønnsak” for alle barne- og ungdomspartier. Avtalen er at alle i løpet av uken skal forsøke å spise denne grønnsaken (6 tygg og svelg, minst tre ganger). Liker man det ikke, er det fordi man ikke er stor nok ennå. Neste gang grønnsaken er på plakaten vil man sikkert like den litt bedre, så da er det bare å prøve igjen.
Vi ønsker å bevisstgjøre utøvere på at det man putter i kroppen har innvirkning på hvordan man har det. Snacks og brus oppfordrer vi til å avgrense til lørdager. Mange foreldre opplever at det er positivt med litt hjelp utenfra til å utvide eller legge om på barnets (eller familiens!) matvaner.
Velkommen
Hos oss får dere alt dere har betalt for. Undervisningen blir gitt av de mest erfarne instruktørene, og vi krever aldri at dere skal bruke tid på dugnad, kakebaking, varetelling eller å selge vafler, doruller, loddbøker eller lignende.
Vi tar inn nye medlemmer hele året. Alle kan får en gratis prøveuke før de bestemmer seg for om de vil være med. Kom ferdig skiftet 15 minutter før slik at vi kan bli litt kjent med dere og svare på eventuelle spørsmål før dere begynner.
Priser
Vi har en oversikt over prisene her.




