Ungdom-og-kampsport-banner

Kampsport123 (11-14 år)

Tid: Mandag og onsdag, 18.00- 18.45
Sted: Lund og Vågsbygd

Ungdomstiden er utfordrende for de fleste. Man er verken barn eller voksen. Mange gutter og jenter opplever press på å være kul nok, pen nok, flink nok, tøff nok, og så videre. Andre danser seg lett gjennom ungdomstiden uten å merke noe til dette. For de fleste er ungdomstiden, og de verdiene man tar med seg gjennom og ut av den, helt avgjørende for hvordan resten av livet blir. Mange voksne ser seg tilbake og tenker at om de hadde hatt mer selvtillit eller tatt andre valg, så kunne de vært spart for mye unødvendig rot senere.

Vi tror at selvtillit, mot til å si tydelig i fra, verdier som respekt og godhet, og og kunnskap om hvordan man kan håndtere angrep mot egen kropp er gode og viktige ting å ha med seg gjennom livet. Vårt mål er å gi ungdommene trygghet, tilhørighet, mestringsfølelse og selvtillit i et miljø der vi tar vare på hverandre. Junior- og ungdomspartiene rullerer på tre ulike kampsportgrener –Kickboksing, Brasiliansk Jiu Jitsu og Kali Self Defence – noe som gjør treningen spennende og allsidig, samtidig som det gir et godt grunnlag for å velge hvilken gren man vil fortsette med når man fyller 15.

Hva vi trener:

Kort om de ulike grenene vi rullerer mellom:

  • Kickboksing: Spark og slag med boksehansker. Samme sjanger som Karate, Taekwondo og Thai boksing.
  • Brasiliansk Jiu Jitsu: Selvforsvar på bakken. Her lærer du hvordan du kan bruke tyngdekraften og vektstangprinsipper for å forsvare deg mot en større og sterkere motstander som får deg ned på bakken.
  • Kali Self Defence: Ungdommene trener med treningsvåpen som kalisticks og nunchako for å bedre koordinasjonen. Og så er det kult å kunne, da. Vi har svært strenge regler for bruk av treningsvåpen utenfor våre lokaler.

Som regel handler selvforsvar om å oppføre seg ordentlig slik at man ikke havner i farlige situasjoner. Samtidig vet vi at ungdomstiden kan være veldig utfordrende, og at det er viktig å være trygg nok til å kunne sette grenser. Vi ønsker å bygge ungdommers selvtillit gjennom trening på selvforsvar og kampsport slik at de skal være trygge nok til å løse eventuelle konflikter uten å bruke knyttnevene.

Ved KKS er vi svært opptatt av trygghet, og derfor har vi tydelige regler og en klar struktur på treningene. Vi er strenge på hvor og når det er akseptabelt å bruke det du lærer her utenfor våre lokaler, og vi er tydelige på hva konsekvensene vil være.

Å trene kampsport ved KKS handler ikke først og fremst om å slå og sparke, men om å bygge selvtillit og gode verdier. Og akkurat dét er alltid en god investering i fremtiden.

Utstyr

Startpakken koster 1500,- og inkluderer alt av klær, hansker og øvrig utstyr utøverne trenger det første året de trener. Se en oversikt over de øvrige prisene her.

Årsplan

Vi følger skoleferiene. Er det skolefri, så er det treningsfri. I tillegg til de ukentlige treningene pleier vi å holde noen faste events gjennom året. Deltakelse er valgfritt, men de fleste er med hvis de har mulighet. For barne- og ungdomspartiene legger vi ikke opp til noen reiser eller stevner utover dette.

  • To helgeseminarer hvert år, der vi inviterer dyktige instruktører fra hele landet.
  • Sommerleir en helg i mai/juni.
  • Juleleir en helg i november/desember.

Datoer for leirene ligger alltid på årets terminliste nesten et år i forveien. Leirene innebærer ingen overnatting eller reising til andre steder. Dette er gode muligheter til å bli bedre kjent med treningsvenner, pluss at man lærer helt nye ting.

Gradering

Utøverne har gradering to ganger i året. Datoer for disse finner man på terminlisten.

Kosthold

Det du putter i kroppen har stor innvirkning på hvordan du har det. Hver uke velger instruktøren en grønnsak som er “ukens grønnsak” for alle barne- og ungdomspartier. Avtalen er at alle i løpet av uken skal forsøke å spise denne grønnsaken (6 tygg og svelg, minst tre ganger). Liker du det ikke, er det fordi man ikke er stor nok ennå. Neste gang grønnsaken er på plakaten vil dusikkert like den litt bedre, så da er det bare å prøve igjen.

Velkommen

Hos oss får dere alt dere har betalt for. Undervisningen blir gitt av de mest erfarne instruktørene, og vi krever aldri at dere skal bruke tid på dugnad, kakebaking, varetelling eller å selge vafler, doruller, loddbøker eller lignende.

Vi tar inn nye medlemmer hele året. Alle kan bestille en gratis prøveuke før de bestemmer seg for om de vil være med. Kom ferdig skiftet 20 minutter før slik at vi kan bli litt kjent med dere og svare på eventuelle spørsmål før dere begynner.

Vær velkommen!