Ungdom-og-kampsport-banner

Kampsport123 (10-14 år)

Tid: Mandag og onsdag, 18.00- 18.45
Sted: Lund og Vågsbygd

Denne gruppen kan du begynne på fra 5 til og med 8 trinn.

Vi er uhyre stolte av ungdomsgruppen vår, det er den største og mest stabile gruppen vi har, denne gruppen har nesten ikke fravær.
Det er vanligvis i ungdomstiden at de fleste slutter med ballspill, gjerne på grunn av spissing av lagene. Noen opplever det nesten som et personangrep at de ikke lengre er gode nok for laget de har spilt på i så mange år. Det er mange som bare gir opp med sport, fordi de ønsker ikke å gjennoppleve smerten dette skaper. Hos oss kan du være trygg på at er alle gode nok.

Vi vet at ungdomstiden er utfordrende for de fleste. Det er mange grunner til det, en av grunnene er at de føler seg både som og verken som  barn eller voksne. Både hjemme og på skolen forventes det at de oppfører seg som voksne, mens de fortsatt blir behandlet som barn.
Mange gutter og jenter opplever press på å være kul nok, pen nok, flink nok, tøff nok, og så videre. Andre danser seg lett gjennom ungdomstiden uten å merke noe til dette. For de fleste er ungdomstiden, og de verdiene man tar med seg gjennom og ut av den, helt avgjørende for hvordan resten av livet blir. Mange voksne ser seg tilbake og tenker at om de hadde hatt mer selvtillit eller tatt andre valg, så kunne de vært spart for mye unødvendig rot senere.

Vi tror at selvtillit, mot til å si tydelig i fra, verdier som respekt og godhet, og kunnskapen om hvordan man kan håndtere angrep mot egen kropp er gode og viktige ting å ha med seg gjennom livet. Vårt mål er å gi ungdommene trygghet, tilhørighet, mestringsfølelse og selvtillit i et miljø der vi tar vare på hverandre. Kristiansand Kampsport Senter er et fristed for mange, der de vet hva de kan forvente seg og hva som forventes av dem. Det er nettopp derfor vi tror at så mange ungdommer velger å trene hos oss.

Hva vi trener:

Vi kaller det vi underviser for Kampsport 123. Grunnen til dette er at de lærer i hovedsak 3 forskjellige kampsporter. De skal slippe å spisse, eller velge seg en kampsportgren med en gang. Det er mange toppidrettsutøvere som ikke fant nisjen før de var godt oppi tenårene, noen enda senere. Det er derfor vi ønsker å gi alle mulighet til å finne ut hva de liker best og kan ta valget det året de fyller 15 år. Frem til da rullerer vi på 3 kampsportgrener slik at alle får et knallbra grunnplatform og følelse av hva som er best for dem. I snitt trener de en kampsportgren i 4 måneder i løpet av et år. Vi trener en kampsportgren i en kalendermåned før vi skifter til neste gren.

Her er en kort forklaring av de ulike grenene vi rullerer mellom:

 1. Kickboksing: Spark og slag med boksehansker. Samme sjanger som Karate, Taekwondo og Thai boksing.
 2. Brasiliansk Jiu Jitsu: Selvforsvar på bakken. Her lærer du hvordan du kan bruke tyngdekraften og vektstangprinsipper for å forsvare deg mot en større og sterkere motstander som får deg ned på bakken.
 3. Kali Self Defence: Ungdommene trener med treningsvåpen som kalisticks og nunchako for å bedre koordinasjonen. Og så er det kult å kunne, da. Vi har svært strenge regler for bruk av treningsvåpen utenfor våre lokaler.

Her er en oversikt over hvilken måneder vi trener de forskjellige kampsportene.

 1. Kickboxing - Januar, April, August, November
 2. Kali Self Defence  - Februar,  Mai, September, Desember 
 3. Brasiliansk Jiu Jitsu- Mars. Juni, Oktober

Start nå:

Vi tar inn nye medlemmer hele året. Alle får en gratis uforpliktende prøveuke før de bestemmer seg for om de vil være med.  Du trenger ikke å bestille tid, det er bare å møte opp. Kom i vanlig treningstøy 20 minutter før slik at vi kan bli litt kjent med dere og svare på eventuelle spørsmål før dere begynner. Det er flott om det er en voksen med første gangen, for å se hva vi holder på med.
Når dere kommer, finner vi noen som allerede har trent en stund, som trener sammen med den nye hele treningen. Dette gjør vi for å gi nye medlemmer en best mulig trygg start. Det er kjempelett å bli integrert i gruppen fordi alle blir så godt tatt imot.

Mer enn bare trening.

Selvforsvar handler like mye om å oppføre seg ordentlig slik at man ikke havner i farlige situasjoner som å faktisk kunne forsvare seg hvis det blir ytterst nødvendig.  Samtidig vet vi at ungdomstiden kan være veldig utfordrende, og at det er viktig å være trygg nok til å kunne sette grenser. Vi ønsker å bygge ungdommers selvtillit gjennom trening på selvforsvar og kampsport slik at de skal være trygge nok til å løse eventuelle konflikter uten å bruke knyttnevene.

Ved KKS er vi svært opptatt av trygghet, og derfor har vi tydelige regler og en klar struktur på treningene. Vi er strenge på hvor og når det er akseptabelt å bruke det du lærer her utenfor våre lokaler, og vi er tydelige på hva konsekvensene vil være. I tillegg til det som blir ansett som vanlig selvforsvar, definerer vi nettvett, bruk av sosiale medier som Snapchat, Instagram osv, som selvforsvar. Dette er noe de også lærer hjemme og på skolen, men det viser seg at når vi også snakker om disse tingene, så har det en viss preventiv effekt.

Å trene kampsport ved KKS handler ikke først og fremst om å slå og sparke, men om å bygge selvtillit og gode verdier. Og akkurat dét er alltid en god investering i fremtiden.

Ingen dugnader eller annet tidstyveri.

Vi er ikke en vanlig idrettsklubb, med noen vilkårlige foreldre som blir tvunget til å være med og drive klubben. Undervisningen blir gitt av de mest erfarne instruktørene vi har, og vi krever aldri at dere skal bruke tid på dugnad, kakebaking, varetelling eller å selge vafler, doruller, loddbøker eller lignende. Dere trenger heller ikke å påta dere noen verv.

Utstyr

Uansett om du skal trene fotball, ishockey, kampsport eller dans så må du ha riktig utstyr.
Vi har satt sammen en startpakke som koster fra kr 1599,- dette inkluderer alt av klær, hansker og øvrig utstyr utøverne trenger det første året de trener.
Startpakken kjøpes hos oss når du melder deg inn og leverer kontrakten.
Etter første gradering skal de også ha beskyttelsesutstyr i form av hjelm og fotbeskyttere.

Mange får alt dekket av fritidsfondet.

Formålet med Fritidsfond er å sikre en bredere deltakelse og inkludering av flere barn og unge i organiserte fritidsaktiviteter som går over tid når familien ikke har økonomi til å betale dette selv.
Fritidsfondet gjelder for barn og unge opp til 18 år i Kristiansand kommune.

Hva kan du søke om støtte til?

 • Kontingent og nødvendig utstyr til barn og unge som skal delta i en organisert fritidsaktivitet.
 • Enkeltturer, aktiviteter, turneringer og lignende som hører til den organiserte aktiviteten.

Maksimalt stønadsbeløp pr år er 10 000 kroner for alle utgifter knyttet til aktiviteten.

Klikk her for å søke

Priser

Her finner du en oversikt over hva det koster å være medlem.

Årsplan

Vi følger skoleferiene. Er det skolefri, så er det treningsfri. I tillegg til de ukentlige treningene pleier vi å holde noen faste events gjennom året. Deltakelse er valgfritt, men de fleste er med hvis de har mulighet. For barne- og ungdomspartiene legger vi ikke opp til noen reiser eller stevner utover dette.

 • To helgeseminarer hvert år, der vi inviterer dyktige instruktører fra hele landet.
 • Sommerleir en helg i mai/juni.
 • Juleleir en helg i november/desember.

Datoer for leirene ligger alltid på årets terminliste nesten et år i forveien. Leirene innebærer ingen overnatting eller reising til andre steder. Dette er gode muligheter til å bli bedre kjent med treningsvenner, pluss at man lærer helt nye ting.

Gradering

Utøverne har gradering to ganger i året. Datoer for disse finner man på terminlisten.

Kosthold

Det du putter i kroppen har stor innvirkning på hvordan du har det og hvordan du presterer i hverdagen. Det er ingen på kampsportsenteret som er overopptatt av ekstremkosthold, men vi syntes det er viktig å gjøre oppmerksom på hva som er et sunt kosthold. En av virkemidlene vi bruker er ukens grønnsak.  Hver uke har vi en en grønnsak som er “ukens grønnsak” for alle barne- og ungdomspartier, vi oppfordrer alle til å spise ukens grønnsak minst en gang i løpet av uken. Vi oppfordrer også til å kutte ned på brus, godteri, junkfood midt i uken og innimellom snakker om effektene av energidrikker, alkohol og narkotika.

 

Velkommen!

Del siden vår