Kickboxing-banner

Kickboxing (15+)

Nybegynner
Mandag og onsdag 19.00-19.45

Videregående Gult 2- svart:
Mandag og onsdag 20.00-21.00

Pads & Taktikktrening: Tirsdager 17.00- 17.45
(Krav oransje belte)

Instruktører Lund:
Helene Bjerke Fredheim, Ben Daniel & Thor Martin

Instruktører Vågsbygd:
Ben Daniel & Thor Martin

Som medlem av Kristiansand Kampsport Senter blir du en del av et sosialt felleskap hvor lidenskapen for kampsport, effektiv og morsom trening er en fellesnevner. Vi er over 500 medlemmer, fordelt på 2 kampsportsentre på Lund & i Vågsbygd og vi håper du også vil være med.  Ta en titt på timeplan for tidspunkt og lokalene slik at du finner oss.

Er du gradert i kickboksing tidligere, eller en annen tilsvarende kampsport kan du ta kontakt om du ønsker tips og råd om hvilket parti som passer deg best.

Om Kickboxing

Den viktigste grunnen til at denne kampsportgrenen har økende popularitet som treningsform, er at det er innmari gøy og fantastisk bra trening for hele kroppen. Som treningsform styrker den kjernemuskulaturen,  bedrer balansen og kondisjon.
Det er også enkelt for alle å selv regulere egen intensitetsnivå, etter nivå eller dagsform.

Første gangen.

Vi ønsker at alle skal få mulighet til å prøve kickboksing og kjenne hvor gøy og avhengighetsskapende det er. En GRATIS uforpliktende prøveuke,  gir deg mulighet å prøve et par økter før du trenger å bestemmer deg. Det skal være lettvint  å komme igang, så alt du trenger er treningstøy,  vi låner deg det du trenger av utstyr i prøveuken og vi trener barbent, så du trenger ikke engang sko.
Kom minst 15 minutter før treningen begynner, sånn at vi kan hilse på deg og finne frem riktig utstyr til deg.

Når du kommer fyller du ut et sikkerhetskjema, slik at vi vet hvem du. Vi hilser, viser deg rundt og finner frem utstyr til deg.
Når timen starter får alle de nye en partner som hjelper dem igang. Du vil ha en eller flere partnere, i tillegg til instruktøren som hjelper deg gjennom hele treningen, slik at du får mest mulig ut av økten. Det er alltid like gøy å snakke med folk etter første økten, å se gnisten i øynene og overraskelsen over hva de fikk til etter bare en time, vent og se.

Nybegynnergruppene er et lavterskeltilbud, så om du ikke har trent noe særlig tidligere og føler deg i superdårlig form, kan du være trygg på at du ikke er alene og du fint klarer å komme deg gjennom timen.
Kickboksing er en fantastisk trygg og spennende måte å komme i form på.

Etter første gangen.

Etter timen gir vi deg en mappe som inneholder en informasjonshefte med priser, timeplan og praktisk, nyttig informasjon. Kontrakten ligger også i mappen som du kan fylle ut hjemme om du kjenner for det.
Vi vil også være tilgjengelig til å svare på alle dine spørsmål etter klassen om det er noe som er uklart, men det meste står i infopermen. (og på hjemmesiden)

Utstyr og priser

Når du melder deg inn må du ha riktig utstyr, regn med fra kr 1599.- for startpakken.
Startpakken består av alt det viktigste du trenger det første året og selges på senteret. Du kan låne utstyr på prøvetimen.
Alle er “uniformert” likt, med samme bukser og t-skjorte. Dette skaper lagfølelse.
Har du trent kickboxing en annenplass fra før og ønsker å bli medlem hos oss, trenger du å kjøpe deg “uniformen vår”.

Vi ønsker at våre medlemmer har best mulig beskyttelsesutstyr slik at de kan føle seg trygge.
Behovet for beskyttelsesutstyr endrer seg etterhvert som du øker i ferdighetsnivå og skifter parti.

Vi har samlet all informasjon om månedspriser og her.

Styrketrening
Selv om vi syntes at styrketrening er en viktig element i treningen, vier vi liten tid til det under kickboxingøktene, dette er fordi vi vil kun ha fokus på å lære deg kickboxing. Etterhvert som du føler at du klarer eller ønsker mer styrketrening, kan du bli med på CrossFight Fitness. Det er inkludert i prisen, så du betaler ikke noe mer.
CrossFight Fitness er 30 minutters-økter med kun styrke og kondisjonstrening for å ta formen din til neste nivå.
Her er en link med info om CrossFight Fitness.

Gradering
I kickboxing som i andre kampsporter, blir det avholdt graderinger ca 2 ganger i året. Når du består en gradering skifter du beltefarge. Beltefargen gir instruktøren og dine medelever en pekepinne på hvor ditt nivå ligger, slik at de kan gi deg best mulig trening.
Du kan finne ut mer om hvordan det fungere ved å klikke deg inn her.

Stripetester
Oppmøte og treningstid gir kunnskap og resultater. Stripetester er ment som et viktig verktøy  å holde deg motivert underveis.
Du kan følge med på oppmøtet ditt via medlemslogg og hver 9ende treningstime utløser en stripe på beltet. En stripe symboliserer hvor nærme du er til å prøve deg på neste belte.

Vil du vite mer om stripetester kan du klikke her.

 

 

privat-KrogR

 

Kickboksing

Sparring/ Kamp:
Treningen og tryggheten din bygges opp gradvis på en slik måte at sparring/kamp blir en naturlig del av  din utvikling.
Det første 9- 12 måneder året er det ingen fri sparring. Vi gjør noe som heter oppgavesparring, noe som gjør at ting er forutsigbart og enkelt å få til.
På vidergåendepartiet begynner vi med lett, kontrollert sparring, eller lettkontakt. Alle tar vare på alle og sørger for at alt skjer i trygge former.

Det fleste som er skeptiske til sparring før de starter, blir alltid overasket over hvor komfortable og flinke de er når de endelig begynner med å sparre.
På grunn av måten vi bygger opp treningen og utøverene våre, har vi ALDRI hatt noen skader som skyldes for hard kontakt på trening mellom utøverene våre. Dette er noe vi er stolt av.

Kickboxing og konkurranse

Konkurranser er ikke noe vi som kampsportsenter legger vekt på, men det går an å konkurrere hvis du trener hardt og virkelig vil det.
Konkurransepartiet er i regi av Kristiansand Kampsport Klubb. Klubben er et idrettslag med eget styre og vedtekter som er med i Norges Kickboxing Forbund og NIF. Alle som ønsker å trene på konkurransepartiet må være medlem av idrettsklubben Kristiansand Kampsportklubb.
For å hevde seg i konkurranser kreves det timesvis med trening og dedikasjon ut over det vanlig mosjonister gjør. I tillegg tid ekstra tid og trening, koster det en del penger, noe som utøverne dekker selv, med mindre de skaffer egne sponsorer. Hovedkostnaden går til reising, kost og losji, i de forskjellige byene konkurransene holdes.

Klubben holder egne konkurransetreninger for konkurransepartiet der det holdes et annet nivå enn på treningen.
Det tar noen år med seriøs trening før du har de verktøyene som du trenger for å kvalifisere deg for å få lov til å delta på konkurransegruppen,
I tillegg til at konkurransene i regi av Norges Kickboxing Forbund og de krever at utøverne minst må ha NKBF- oransje belte.

Her er en beskrivelse av grenene det konkurreres i.

Pointfighting
Det er stopp mellom hvert treff som er av lett kontakt.
Hurtighet, bevegelse, oversikt og gode tekniske kvaliteter preger denne grenen.
Har fatt stor underholdningsverdi fordi utøverne ønsker å vise sine ferdigheter og finesser
i eksplosive angrep selv om styrke i slag og spark er av lett karakter.
Kroppsbeherskelen går her på kvalitative teknikker, mykhet, koordinasjon og hurtighet.
Internasjonalt er deltagelsen i point fighing stor.
Utkjempes på matte.

Lettkontakt
Som fullkontakt, men hvor styrken i slag og spark er betraktelig mindre.
Utøvere må vise det samme som i fullkontakt, men må kunne beherske og kontrollere seg selv.
Har en høyere aktivitet da styrken ikke er avgjørende. Vil gjøre overgangen til fullkontakt enklere.
Utkjempes på matte.

Fullkontakt
Kan sammenlignes med boksing, da alle disse ingredienser er tilstede i tillegg til bruk av bein på samme treffpunkter som med armene.
Er en krevende fysisk utøvende gren, der kondisjon, temposkifte og styrke har en sentral rolle.
Er ikke preget av så mange finesser som pointfighing, men nivået hever seg hele tiden.
Kombinasjon armer og bein er vektlagt. Har også fatt stor underholdningsverdi, da vi kan oppleve høy intensitet og innsats.
For å kunne delta i fullkontakt, må man, som i boksing, gjennomføre minst tre merkekamper (bronse, sølv og gull) for å kvalifisere seg.
Utkjempes i boksering.

K1
Kan sammenlignes med fullkontakt/ Thai boksing (uten abuer). K1reglene tillater bruk av knær og lave spark til lårene.
K1 er en krevende fysisk utøvende gren, der kondisjon, temposkifte og styrke har en sentral rolle.
For å kunne delta i K1, må man, som i Fullkontakt, gjennomføre minst tre merkekamper (bronse, sølv og gull) for å kvalifisere seg.
Utkjempes i boksering.

Kickboxing Kristiansand

Så enkelt er det å komme igang

 

 

 

 

hjelp-jeg-er-ny

Del siden vår