Back to Blog

Sikkerhet og Ansvar i Kickboxing

Feb 09, 2024

Din Sikkerhet, Ditt Ansvar

I vårt kickboxing-vidergåendeparti legger vi vekt på både fysisk form og mental beredskap. Etter ca 1 års kickboxing-trening er du mest sannsynlig ferdig på nybegynnerpartiet der du har fått tid til å bygge trygghet, lære forsvar, avstand og timing i tillegg har du lært å sette grenser og kommunisere dette til dine treningspartnere. Har du oppnådd gult 2, er du klar for vidergåendepartiet der du skal perfeksjonere de grunnleggende teknikkene du har lært i løpet av det første året.

Kickboxing på videregåendepartiet krever både styrke og smidighet, samt en forståelse for at kontakten med motstanderen er en del av treningen. Det er mange som ønsker å forbedre styrken og kondisen og velger derfor å vie mer tid til dette ved å trene Crossfight før kickboxing timen. Det er selvfølgelig ikke alle som velger dette, men de som gjør det kjenner utrolig gode resultater. Vårt mål er ikke å skremme bort potensielle utøvere, men å klargjøre viktigheten av personlig ansvar og forberedelser. 

Forstå Risikoen, Omfavn Utfordringen

Det er essensielt å innse at kickboxing, som enhver kampsport, innebærer en viss risiko. Treningen vår omfatter slag og spark, og selv i et miljø med semikontakt eller lettkontakt, er treff en del av sporten. Dette betyr ikke at vi opplever mange skader; faktisk er det sjelden takket være det beskyttelsesutstyret alle må ha. Beskyttelse som hode-, legg-, fotbeskytter, samt susp og tannbeskytter er obligatorisk. Dette utstyret er din rustning, ditt første forsvar mot skader.

Kommunikasjon og Selvinnsikt

Som utøver hos oss, er det din oppgave å kjenne dine egne grenser. Det er viktig at du lytter til kroppen din og kommuniserer med dine treningspartnere og instruktører. Vi, som instruktører, passer på og styrer treningen for å holde den så trygg som mulig, men vi kan ikke føle hva du føler. Å være åpen om dine begrensninger eller eventuelle skader er avgjørende for din og andres sikkerhet.

Beskyttelsesutstyr: Din Beste Venn

Vi oppfordrer alle til å se på sitt beskyttelsesutstyr som en investering i sin egen sikkerhet. Det er også verdt å vurdere ekstra beskyttelse om du føler for det – det finnes utstyr som tilbyr enda mer dekning, som brystbeskyttere for kvinner og full bryst- og magebeskyttelse. Husk, dette utstyret er der for å hjelpe deg å trene trygt og med selvtillit.

Kickboxing Er For Alle

Kickboxing er for deg som ønsker å utfordre deg selv, bli i bedre form og lære selvforsvar, samtidig som du forstår viktigheten av sikkerhet og personlig ansvar. Det er ikke for de som ikke er villige til å ta dette ansvaret. For de som kanskje ikke føler at kickboxing er riktig for dem, tilbyr vi andre kampsporter med mindre fokus på slag og spark.

Vi ønsker at alle skal føle seg velkomne og trygge i vår kickboxing-familie. Ved å følge disse retningslinjene og ta ansvar for din egen sikkerhet, kan vi alle nyte treningen og utvikle oss sammen i et trygt og støttende miljø.

Don't miss a beat!

New moves, motivation, and classes delivered to your inbox. 

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.